Klik og se annoncen

Af John Hansen

FODBOLDFEST. Også Slagelse er, traditionen tro, med når det gælder samlende rød-hvide fodboldfester. Legends Tour med bl.a. EM-92-anfører Lars Olsen rammer Nytorv i Slagelse her 25. og 26. maj - og Helle Madsen & Co. håber fortsat på mulige storskærmsfester ved kampe i juni 2021. Men det koster kassen og arrangementerne er desværre fortsat på vippen...

SLAGELSE: En meget stor fodboldfest, ihvertfald fodboldoplevelse, står for døren i Danmark. Og Europa.

Det gælder EM-slutrunden juni-juli, endda med Danmark som deltager - og til dels spillet på dansk grund.

Om Slagelse igen vil kunne arrangere storskærms-fester på Nytorv er dog i skrivende stund tvivlsomt.

Det er endnu ikke afgjort. Men vi håber, siger eventkoordinator Helle Madsen til Ugeavisen og VDonline.

Og jo, vi ved, at det i høj grad handler om penge. Da DR i 2018 stod bag VM-fodbolden fra Rusland, var det til at betale - men nu skyder udgifterne voldsomt i vejret.

Nu tirsdag og onsdag

EM-slutrunden i fodbold 2021 står jo lige for døren, og det markerer DBU og EURO 2020 med at sende et mobilt EM-museum på Danmarksturné, hvor man kan genopleve det danske fodboldlandsholds EM-historie.

Og takket være Business Slagelse er vi da sikret lidt EM-fest på Nytorv, når den såkaldte Legends Tour rammer byen den 25. og 26. maj.

Tirsdag 25. maj kl. 15.00 - 16.00 kommer tidligere landsholdspiller Lars Olsen personligt forbi Nytorv Slagelse. Og ellers er der udstilling at kigge på.

Lars kan fortælle om bl.a. EM-triumfen 1992. Måske han også kan huske lidt om, at Brøndby (med ham som oldboys-anfører) måtte se sig finalebesejret 4-3 af Slagelse. Da Slagelse var bedst...

Kom i humøret...

Men der bliver jo skrevet dansk fodboldhistorie, når Parken i København lægger græs til Danmarks indledende kampe ved sommerens EURO 2020. Og for at hjælpe hele Danmark med at komme i rød-hvid stemning har DBU og EURO 2020 skabt det mobile EM-museum 'Legends Tour', der skal på tur i syv byer i Danmark.

Omdrejningspunktet for udstillingen er fortællingen om EM-triumfen fra 1992 og Danmarks EM-historie frem til slutrunden.

Det sker igennem historier, merchandise og billeder fra hele Danmark. Gæsterne kan desuden tage aktivt del i udstillingen og fortælle deres egne anekdoter og oplevelser fra den sommer, hvor hele landet eksploderede i fodboldfest og fællesskabsfølelse, da Faxe 'ramte den lige i røven'.

DBU står bag

- Danmark har en rig EM-fodboldhistorie, og alle minderne er nu samlet på det flytbare EM-museum, som bevæger sig igennem hele landet. Derfor er Legends Tour en gylden mulighed for at blive ramt af EM-feberen allerede inden starten på sommerens slutrunde, siger Jakob Jensen, administrerende direktør i DBU.

På museet kan man se små film, billeder og det ikoniske EM-trofæ, UEFA gav Danmark efter triumfen i Sverige i 1992, samt trøjer, handsker og andre historiske elementer fra 'sommeren, vi aldrig glemmer' og andre slutrunder. Det bringer danskerne endnu tættere på EM og kan vise, hvordan fodbolden gennem tiden har samlet os som nation.

Når Legends Tour har været i de syv danske byer, bliver udstillingen flyttet til Ofelia Plads i København, hvor den vil blive stående under hele EM-slutrunden.

Ofelia Plads er officiel Football Village under EURO 2020 i København.

Ligeledes her tirsdag aften (tv fra kl. 19) udtager Kasper Hjulmand den samlede rød-hvide EM-trup, der knap midt i juni åbner mod Finland i Parken.