Klik og se annoncen

Af Henny Ferrold

Kunst. Der har i det forløbne corona-år ikke været udstillinger med Per Hillos malerier i hverken New York eller Honkong - til gengæld har Slagelsekunstneren haft nok at se til indenfor landets grænser. En ny bog om den kendte slagelseaner er på vej, og til sommer kan man høre et af hans populære foredrag ved årets Art Marked, som i år er flyttet til Gerlev Idrætshøjskole

Slagelse: To lækre designerstole har netop fået et helt nyt og farverigt liv - de er på vej til et nyt galleri, som en tidligere slagelseaner skal åbne på Skagen. En kæmpe peberkværn står i venteposition til at blive monteret på et lærred og blive en del af et maleri, og et kunstværk til Slagelse Håndboldklub, der skulle bruge et motiv til en vinetiket i klubbens farver, er lige blevet færdigt. Slagelsekunstneren Per Hillo har travlt i sit hyggelige og farverige atelier i tilknytning til villaen på Slotsalleen i Slagelse.

- Og så er jeg så heldig at Susse Wassmann, som er journalist på Aller, er ved at skrive en bog om 'min rejse', som jeg også holder foredrag om, fortæller Per Hillo, som i sine livsbekræftende foredrag fortæller om sin rejse fra sammenbrud med stress, tvangstanker og depression til hvordan det via medicin og terapi er lykkedes igen at komme til at leve et fantastisk dejligt liv.

- Og hvordan det igennem 20 år er lykkedes at leve af min kunst.

Foredrag ved årets Art Marked

Det kan man i øvrigt også høre om ved årets Art Marked, som i år flytter fra placeringen ved St. Galla i Hejninge til Gerlev Idrætshøjskole. Det store kunstmarked holdes i år d. 12.-13. juni, hvor man både kan opleve en lang række kunstnere fra nær og fjern, og altså også Per Hillos fortælling.

Både når det gælder arbejdsdagene i gallerierne i Københavnsområdet og de populære foredrag, går turen i den sølvfarvede VW transporter som regel udenfor kommunegrænsen, og det bliver til en del overnatninger i hotelsenge.

Det har Per Hillo ikke spor imod. Faktisk er det vist nærmest en hobby, og hotelpriserne har det seneste år været gunstige for den interesse. Alligevel er der aldrig tvivl om at Per Hillo vender tilbage til Slagelse.

- Lige så skønt det er at være ude og gi' den gas og møde nye mennesker, lige så skønt er at at gå herhjemme, hvor der er fred og ro, og hvor man kender folk, fastslår Hillo.

- Man må tilpasse sig

Og selv om karrierens tidligere udstillinger i byer som New York og HongKong m.m. ikke har været en mulighed gennem det forløbne år, og også gallerierne i Københavnsområdet og det hjemlige atelier har været lukket ned for besøgende, hører man ikke antydningen af beklagelser.

- Man må tilpasse sig! Man har kunnet bestille take away fra hele byen, og jeg har dyrket min hobby med stor fornøjelse, lyder det med et stort smil. - Nu må man gerne komme her igen efter aftale, og det er der heldigvis nogle, der gør. Kunderne kan enten komme her, eller jeg kører ud til dem med et udvalg af mine billeder, fortæller Per Hillo, som efter påske også åbner et nyt galleri i Helsingør Bycenter.

Rent forretningsmæssigt har det aldrig gået bedre.

- Jeg har haft mit bedste år nogensinde. Folk er herhjemme, de har penge på lommen - og det har dryppet på mig, konstaterer Hillo.