Klik og se annoncen

Af John Hansen

Der er livlig aktivitet i disse dage omkring Slagelse B&I og Harboe Arena.

Det lokale 'Superligastadion' samler Danmarks otte bedste fodboldklubber, for at gøre en sidste kamptest og test i forberedelsen til at indføre VAR-systemet i vores bedste række.

FCM, FCK, FCN, OB og AGF med flere kom igen til Vestsjælland.

Fire VAR-testkampe

På Superliga.dk kunne man således mandag kl. ca. 19 også se livestreaming af OB mod FC Midtjylland - fortalte P 4 Fyn allerede mandag morgen.

Kampen blev spillet, blandt fire ellers lukkede VAR-testkampe, på Slagelse stadion (Harboe Arena), hvor Divisionsforeningen og de danske topdommere gav indførelsen af VAR-systemet en sidste generalprøve før Superligapremieren senere på ugen.

Fra kl. 11 formiddag blev der lagt ud med en dyst mellem FCK og Lyngby, og her scorede FCK's nye Wilczek bl.a. i en kamp, der endte 2-2.

Et 2-2-opgør så vi også - sammen med Ove Petersen - på banen fra kl. 19, og da var det et ungt FCM (primært U-19 hold), der stod overfor næsten lige så unge OB'ere.

'Og se, banen ser ikke ud til at have taget skade af de fire kampe,' kommenterede Ove P., da vi sammen slentrede over grønsværen ved 21-tiden.

Nu står den for FCM-mestrene på Superligapremiere på fredag hos Sønderjyske. Og snart et Europaopgør hjemme mod Young Boys - 'fifty-fifty,' ifølge Ove, der de seneste tre år har scoutet rundt i 40 lande for Midtjylland.

Han elsker det. Og var også glad for at være et smut tilbage i Slagelse. Hvor han også mødte Ulrik Balling og Michael Hansen...

Øv for en 1-2 hos AB

Med hensyn til 2. divisionsfodbolden på Gladsaxe stadion i søndags, AB vs. SBI, så må man bagefter sige:

Ja, sådan er fodbold.

De små marginaler. Og hvis og hvis og hvis...

HVIS ikke Slagelse havde leveret en så tam og forfærdelig 1. halvleg, ja så havde AB med fortjente 3-0 ved pausen haft lukket den kamp allerede.

Lyden fra Lundberg Lounge

Nu stod det blot 1-0 ved pausen - og i den berømte Knud Lundberg Lounge på Gladsaxe stadion ærgrede tidl. landsholdsspiller Niels Yde og de andre akademikergrønne sig grumme over, at AB ikke havde bragt sig klart foran.

Det betød, at SB&I i 2. halvleg kunne vende spillet og stemningen.

Lindh og Frederik - minus Søe og Tangvig!

Bl.a. unge Kryger Lindh bragte fart i højresiden (også selvom han brændte et par store), og hans 1-1-oplæg i 16. minut til Frederik Christensens glidende indløb var perekt.

Igen glimrende timing af de to.

Men HVIS nu SBI mere effektivt havde udnyttet nogle fine muligheder - og Frederik ikke flot havde truffet stolpen i 30. minut - ja, så havde Slagelse i stedet vundet med 3- eller 4-1.

Nu blev det derimod AB, der pludselig seks minutter før tid scorer sejrsmålet via et specielt indlæg fra deres højre side. Det snyder SBI-forsvaret inklusive målmand Christoffer Monty, og bolden springer mærkeligt ind i netmaskerne.

Ja, sådan er fodbold.

Nu 2-1 til hjemmeholdet, som ydermere kunne have scoret to mål mere i overtiden. Det gjorde det extra svært for Balling, at han søndag morgen måtte modtage to afbud fra hhv. Rasmus Søe og Rasmus Tangvig!

VAR - en sidste advarsel!

Som vi fortalte for et par uger siden, så var netop Slagelses Superliga-stadion, Harboe Arena, udvalgt til mandag 7. september at danne rammen for ligaens sidste VAR-test, inden det går løs senere på ugen.

SB&I, kommunen og Divisionsforeninger har arbejdet sammen om at gøre betingelserne for ikke mindst dommerne perfekte.

Og så var der jo aftalt hele fire spændende test- og træningskampe mellem otte af Danmarks allerbedste klubber. Eksempelvis FCK mod Lyngby fra formiddagen af - og de danske mestre FCM kl. 19 mod Odense Boldklub.

Tirsdag igen med hjulmanden

Om tirsdagen stod man så i Parken - fortsat uden tilskuere - overfor den nye, lovende danske landstræner Kasper Hjulmands anden opgave med Danmark.

Nu mod England, verdens nummer 4.

Belgien, som man mødte i lørdags, ligger jo nummer ét på verdensranglisten. Og belgierne vandt da også, uden tre af deres allerstørste stjerner, fortjent 2-0 mod de rød-hvide.

Tvunget i knæ...

Danmark blev tvunget i knæ af Belgien, kan man sige på baggrund af de 2 x 45 minutter, vi så i Parken.

Det vil sige, ikke alle så dem. Nogle boykottede nemlig kampen, fordi landsholdet (eller i hvert fald noget af holdet, oprindelig efter opfordring fra England) valgte at gå i knæ allerede inden kampen.

Ikke blot som en støtte til den brede kamp mod racismen (udenfor partipolitik og som FIFA jo længe har praktiseret med alles støtte), men tilsyneladende nu også med aktiv opbakning til Bwalaya Sørensen & Co. i Black Lives Matter.

Og her går grænsen åbenbart - det er her man skiller befolkningen. Og skiller landsholdet.

Langtfra alle vil tages til indtægt for alt heromkring...

'Så må det være All lives matter,' som f. eks. syriskfødte Naser Khader argumenterede. Han var vred over, at man på denne måde gør ind og skaber nye skel og konflikter.

Bonde: Pas nu godt på

Idrætsprofessor Hans Bonde opfordrede til 'at tænke sig om', inden man på den måde går ind i noget af det eneste, vi har tilbage, hvor ALLE normalt kan se sig selv - uden også her at skulle skændes om politik.

Opinionsredaktør Mads Kastrup vitsede om, at det vist 'var Bwalya Sørensen, der skulle synge nationalmelodien i Parken.'

Er der hykleri her?

Og mere alvorligt beskyldte han Simon Kjær & Co. - 'vi kan da ikke se noget galt i det' - for at levere et mega hykleri. 'For hvad med racismen og slaveriet i Qatar, Saudi Arabien og Mellemøsten?'

Hvad med alle slavearbejderne, der gør klar til VM-fodbold i ørkenstaten ved Golfen?

Hvad med flygtningestøtte og en hjælpende hånd til Afrika (med alle de grufulde sorte regimer) - eller til regnskoven, de svigtede danske plejehjem eller andre nærværende almenmenneskelige sager.

Spillernes gamle bedstefar eller bedstemor hjemme på plejehjemmet - de var måske værd at slå en kolbøtte for?

Nåhh, glemte vi at det vist var fodbold...