Klik og se annoncen

Region Sjælland udvider mandag d. 7. september en række testcentre, så både syge og raske kan blive testet i samme by rundt om i regionen. Borgere med lette symptomer slipper desuden for at kontakte egen læge eller lægevagt for at kunne bestille en test.

Hvis du har lette symptomer og ikke har brug for at blive tilset af en læge, kan du gå direkte ind og bestille en tid til test på coronaprover.dk. Borgere med symptomer, skal ringe og bruge deres egen læge og lægevagten, som de normalt ellers ville gøre ved enhver anden sygdom. Derfra vurderer lægen, om der skal henvises til en test for corona.

- Borgerne skal ikke løbe spidsrod for at blive testet for corona. Det skal være nemmere, så det ene familiemedlem ikke skal køre til en by i nord, mens resten af familien kører sydpå for at blive testet. Det samme gælder lette symptomer. Der er ingen grund til, at de skal forbi en læge, som forsimplet sagt giver dem en test pr. automatik. Derfor er jeg glad for, at vi fra på mandag har en mere smidig løsning til borgerne, siger Heino Knudsen, regionsrådsformand i Region Sjælland.

Borgerne kan se frem til både med og uden symptomer at blive testet i de udvidede testcentre. Centrene ligger på Slagelse Sygehus, Holbæk Sygehus, Nykøbing F. Sygehus, Rådmandsengen i Næstved og to steder i Roskilde. De to steder er på Sjællands Universitetshospital, for borgere med symptomer, og på Dyrskuepladsen, for borgere både med lette symptomer og uden symptomer.

Ved ankomst vil borgerne skulle opdele sig i to spor. Ã?t for dem med symptomer og et andet spor til dem uden, så de to grupper ikke skal stå og vente i samme kø.

Torsdag i uge 37 skal borgerne ikke længere møde op på Rådmandsengen i Næstved, da testcentret flytter indendørs på Grimstrupvej 185. Det er forventningen, at regionens testcentre rykker indendørs i løbet af de næste måneder.

Kæmpe indsats

Region Sjælland har udover de nu fem udvidede teststeder også allerede en lang række andre indsatser i gang. Regionen hjælper sårbare borgere, plejehjem, virksomheder og tester turister ved de to grænseovergange i Gedser og Rødby.

- Vi har gennem længere tid opbygget en kæmpe indsats med at teste danskerne. Nu udvider vi i fem byer til borgere med og uden symptomer. Derudover har vi også 13 mobile testenheder, der dagligt kører ud og hjælper med smitteopsporing på bosteder, virksomheder, som vi gjorde på Danish Crown i Ringsted, og andre steder, hvor der er behov for tests, siger Heino Knudsen, og fortsætter:

- Vi har også indgået aftaler med flere kommuner om, at vi én gang om ugen kommer ud til dem lokalt. Her kommer vi ud og tester borgere, der kan være særligt sårbare og har svært ved at transportere sig. De slipper for at transportere sig på kryds og tværs af regionen for at blive testet. Og så er vi fortsat også til stede ved grænseovergangene, siger Heino Knudsen.

Dertil kommer teststederne i Maribo, Kalundborg, Nakskov og Nykøbing Sjælland, hvor de nuværende muligheder for at blive testet bevares. Det betyder, at man fortsat kan blive testet med symptomer i Nykøbing Sjælland og Nakskov, mens borgere uden symptomer fortsat kan testes i Maribo og Kalundborg.