Klik og se annoncen

Tekst og foto Steen Andresen

Agersø: Coronakrisen sejlede årets største begivenhed i sænk på Agersø. Kapsejlads og Havnefest blev aflyst, og det vakte ikke just begejstring på øen, selvom man jo godt vidste, at det var nødvendigt. Men denne begivenhed på den lille ø i Storebælt er også årets familiemøde og målet for vennesammenkomster, hvor der traditionelt ankommer i hundredevis af børn og børnebørn til øens beboere for fællesskab og leg.

Fantasien blomstrer

Men så blomstrer fantasien, for leg og fest vil man dog have. Under kontrollerede former. Så flere familier samledes i stuer og udetelte, mens der var arrangeret minikapsejladser med gummibåde og andre pudsige fartøjer i Agersøsund. Tæt på land og i små hold og klynger.

Med et dommerhold, der var let at bestikke med slik og øl på land, væltede man rundt i de små gummibåde og skulle på tid aflægge en lille rundtur to gange på samme tid. Med ret til at genere de andre gummibåde på vådeste vis.

Sejren gik selvfølgelig til en Carlsen, da de var i flertal og afholdt festen senere i et stort telt med mad og fællessang til langt ud på natten.

Pokalen for den mest fantasifulde båd gav Agersø Havnefront selvfølgelig til Søren Hansen og hans familie, der sejlede i palmehyttebåden Boaty Bar, naturligvis med en stor bar monteret ombord.

Ligeledes var der kapsejlads med små både for alle telt- og campingvognliggere på Campingpladsen ved havnen, hvor ejeren Knud Christiansen havde sat en præmie på højkant.

Corona eller ej - sommerlegene skal på Agersø (og Omø) gennemføres med stor ansvarlighed og høj cigarføring!