Klik og se annoncen

Slagelse: - Boligfællesskabet her er en lille juvel midt i Slagelse. Sådan sagde Slagelses borgmester, John Dyrby Paulsen, om det seniorvenlige boligfællesskab Ibihaven, da han mandag tog scenen til et lidt anderledes rejsegilde på byggepladsen ved Elmesvinget i det østlige Slagelse.

Normalt er rejsegildet en festlig lejlighed til ære for alle projektets involverede - og særligt for de håndværkere, der knokler i det daglige.

Mandag var det dog en sluttet gruppe, der sammen - og med god afstand - kunne nyde den traditionelle krans over Ibihaven. Det forhindrede dog ikke de kommende beboere i at følge med på Facebook, hvor arrangementet blev sendt live.

En hyldest til mormor

For at markere den særlige lejlighed, optrådte musikeren Tobias Trier med sit band. Ibihaven er opkaldt efter Tobias' mormor, Ibi Trier Mørch, der brugte store dele af sit liv på at kæmpe for både fællesskab og frihed.

Blandt andet kunne både virtuelle og tilstedeværende gæster nyde et nummer, der særligt minder Tobias om hans bardoms fastelavnsfester, hvor Ibi plejede at fylde hus og have med liv, mennesker og fest.

- Jeg er beæret over, at et fællesskab som dette, er opkaldt efter min skønne mormor. Det er lige i hendes ånd, fortalte Tobias Trier fra scenen.

Samværet er vigtigere end nogensinde før

Selvom Corona-krisen har sat sine spor på måden, vi er sammen på, er den i Ibihaven ikke en hæmsko for det gode naboskab.

- Vi lever i en anderledes tid, og hvis der er noget, de seneste par måneder har lært os, så er det, at samværet er vigtigt. Måske vigtigere end nogensinde før, sagde direktør for Agorahaverne, Rasmus Friis, under sin tale til rejsegildet.

Folkene bag Agorahaverne oplever i disse dage en stærkt øget interesse for det nye fællesskab, og meldingen er entydig: de interesserede borgere vil dele deres liv med andre.

Heldigvis er der god plads i den store overdækkede atriumhave, der anlægges i byggeriets hjerte. Her beviste 50 glade håndværker ved rejsegildet, at man sagtens kan have det sjovt sammen - hver for sig.

Der er stadig ledige boliger i Ibihaven. På hjemmesiden kan man få en personlig fremvisning i en af fællesskabets prøveboliger. Se mere på www.ibihaven.dk