Klik og se annoncen

Af John Hansen

Endelig kom man igang igen på Slagelse stadion.

Søndag kl. 15 tog SB&I i 2. divisions såkaldte Kvalifikationsspil imod FC Sydvest fra Tønder, hvor godt 400 tilskuere så på indenfor coronareglerne.

Solen bagte ned, det var 23 grader i skyggen - og alle så ud til at føle fornøjelse ved igen at være live til fodbold.

Stadionspeaker Mick Keller udtrykte da i sin velkomst også ekstra følelser med ordene 'vi er så glade for at have tilskuere på stadion.'

På selve banen

Og sæsonens særlige genstart resulterede i en pointdeling via 2-2 mod FC Sydvest fra Tønder.

Gæsterne udlignede i overtiden og er dermed fortsat fem points foran SB&I, inden de sidste fem kampe i 2. divisionen.

Og da Slagelse i overtiden, igen via et par dumme personlige fejl, smed to points i 6-points-kampen, så betyder det et fortsat ret hårdt pres lagt på vestsjællænderne.

Også andre bundklubber høstede nemlig point i weekenden, og derfor skal der afgjort leveres i de følgende to udekampe hos hhv. Næsby og Vejgaard.

Omdiskuteret straffe...

Selvom de rød-blå særligt i første del af 2. halvleg virkede småtrætte og halvvarme, så må man konstatere, at SBI i store perioder af kampen viste ret fin fremadrettet fodbold.

Mange gode angreb blev leveret - dog kneb det ofte med effektiviteten i afslutningerne.

Og et lille chok fik alle vel allerede i 5. minut, da Patrick Andersen mistede en tæmning midt på banen, og store Christian Klausen tre sekunder senere begik et lidt klodset frispark/straffespark lige på kanten af feltet.

Der var tvivl om, hvorvidt foreseelsen blev begået udenfor eller indenfor stregen, men linievogteren fik tydeligvis ændret dommerens første frispark-indtryk. 0-1.

Apropos straffe eller ej? Så kunne vi efter kampen via Morten Mikkelsens tv-billeder forvisses om, at der altså IKKE burde være dømt straffespark (se anden artikel).

Grønne på stolpen

Nå, Slagelse pressede i en ganske god 1. halvleg mere og mere på, anført af de to små midtbaneslidere Patrick Venzel (anfører) og Cagri Erdem - dertil en sprudlende Martin Jensen i venstre side.

Gang på gang udfordrede Martin Sydvestforsvaret og drev gæk med de efterhånden lidt rundtossde sønderjyder.

SBI's nye 7'er lagde op til flere mulige scoringer og tættest ved kom Rasmus Grønne med et hovedstød på stolpen i kampens 17. minut.

Men både i 2., 15., 17., 24. og 32. minut stod Martin Jensen bag farlige angreb og tilbud - uden at det dog kastede scoringer af sig.

Ej heller fik Thrane nogen form for straffespark foræret til sig selv...

Vigtig udligning

To minutter før pausen faldt SBI's velfortjente udligning. Forward Isaac Kannah fik fra nært hold prikket bolden i netmaskerne efter et hjørnespark i venstre side.

2. halvleg blev påbegyndt klart bedst af gæsterne, og i en periode havde Sydvest's høje, ret sikre keeper ikke meget at bestille.

Det fik han dog igen kort i 48. minut (atter et finurligt Martin J-initiativ her med egen afslutning), men ellers måtte vi til 68. minut, før et nærgående Isaac-skud måtte pareres.

Da Bjaldby kom ind

Og så i det 72. minut blev en ivrigt Mathias Bjaldby endelig skiftet ind.

Blot otte minutter senere slog Mathias til efter et fornemt SBI-angreb, nu i højre side.

Martin Jensen brugte sin sidste kraft på elegant at stikke bolden til fortsat løbestærke Christoffer Thrane, der tæt på baglinien trak ind mod nærmeste stolpe, inden han lagde en hård, halvflad aflevering ind foran Tøndermålet.

Bolden blev rettet lidt af, så den røg lidt højere til vejrs og over bag i feltet, hvor en fremstormende Bjaldby effektivt og elegant flugtede bolden i kassen til 2-1.

Behersket inderside-flugtning

Mathias Bjaldbys firsttimer afslutning var både veltimet og effektiv.

Der var tale om en hård, men behersket inderside-flugtning direkte ind i kassen - hvor mange andre (vi så det selv i søndag aftens Superligauddrag på tv) kunne have drønet bolden langt over mål og op til Frederikshøj.

Nej, det her var klasse og set med slagelseanske øjne kampens oplevelse. Hele angrebet og så afslutningen!

Ærgerligt da, at Sydvest i 91. minut nåede at udligne på et hovedstød - efter et unødvendigt begået SBI-frispark og derpå et kikset afværgehovedstød. Rigtig dum afslutning, når man fører 2-1.

Banens bedste: Martin

Apropos de gode oplevelser, så må vi også fortælle, at nytilkomne Martin Jensen (tidl. Køge) er et scoop og en klassespiller.

Martin kan en masse, som ingen andre kan byde ind med.

Ok, han kan også engang imellem være lidt for legesyg og begå fejl. Som han da også gjorde søndag. Og så virkede han jo kun i halvdelen af kampen, idet han kørte træt i varmen...

Men publikum fik af ham fin underholdning og medspillerne fik serveret lækre afleveringer nok til, at et slutresultat som 5-3 havde passet bedre.