Klik og se annoncen

Af John Hansen

En gang skal vel være første gang...

Således også med Slagelses byrådsmøde nu på mandag 23. marts.

For første gang nogensinde bliver byrådsmødet på mandag nemlig afholdt som videomøde.

Lidt specielt, ja

- Det bliver selvfølgelig lidt specielt at holde et byrådsmøde, hvor vi ikke sidder sammen, men coronavirussen har skabt en ekstraordinær situation, og vi må sørge for, at den politiske beslutningsproces ikke går helt i stå.

Derfor vælger vi at holde mødet, med de begrænsninger der måtte være, fastslår borgmester John Dyrby Paulsen, socialemokrat.

Videokonference mandag

Byrådsmødet afholdes som videokonference, hvor deltagerne kan se hinanden på skærmen.

Det betyder også, at den offentlige adgang til mødet foregår via video på kommunens hjemmeside.

Det er stadig muligt for borgere at stille spørgsmål til byrådet - de skal blot sendes på e-mail til ledelsessekretariatet@slagelse.dk senest mandag klokken 14. Så bliver spørgsmålene læst op på mødet.

For dem, der er interesserede i at følge byrådsmødet vil det som vanligt være muligt at se mødet via kommunens hjemmeside fra klokken 17:

slagelse.dk/byraadsmoede.

Det vil dog ikke være med levende billeder af politikerne, men alene lyden fra mødet og dagsordenspunktet på skærmen, oplyser afdelingsleder for Kommunikation, Niels Lassen, fra rådhuset.

Danmarks mest betændte

I øvrigt blev netop Slagelse byråd - ikke uventet - forleden udvalgt som 'Danmarks mest betændte kommune'.

Sammen med Randers indtager Slagelse ifølge nyhedsmediet Danske Kommuner denne lidet flatterende titel.

Efter en undersøgelse omkring klima og konfliktniveau i de forskellige byråd og kommunalbestyrelser - hvor knap 900 af Danmarks godt 2.400 lokalpolitikere deltog.

Og denne vurdering kommer næppe som nogen overraskelse for nogen.

Sådan var det i 80'erne...

Ikke engang i et tidligere Slagelse byråd i bl.a. 1980'erne, hvor man havde en Mogens Elvensø fra Fremskridtspartiet (med gerne ca. 545 irriterende ændringsforslag til budgettet) inde - eller det rekordstore antal oppositionelle DKP-kommunister af hele tre M/K (med Viggo Marker) i spidsen - var det vel sværere eler mere knudret end nu.

Dengang henviste det store flertal nemlig disse grupperinger til fløjene. Dem som nok måtte tale og stille forslag - men ingen større indflydelse havde.

Spørgsmålet 2020 er - når vi ser konstruktivt og fremadrettet på det - mere, hvad den enkelte indvalgte og naturligvis det samlede byråd kan og vil gøre ved den nuværende situation?