Klik og se annoncen

Af John Hansen

The Beatles er bare et hit.

For ever. Eller ihvertfald næsten for altid...det må man sige.

Liverpool-bandet, der revolutionerede musik og kulturverdenen fra 1960'erne i sidste århundrede, er virkelig en historie for sig selv.

Fire fra Liverpool

De fire frejdige knægte fra Merseyside i den britiske havneby, John, Paul, George og Ringo, leverede en fantastisk historie - også selvom noget gik galt midt i al berømmelsen senere hen.

Men Cavern Club i Liverpool og øvelserne i Hamburg over en tid bragte Beatles op på øverste hylde - for årtier, ja århundreder frem.

Deres sidste album

Her i foråret 2020 er det 50 år siden, at The Beatles udgav sit sidste og mest rockede album, Let It Be.

Det er også 50 år siden, at The Beatles (desværre) blev opløst. Alt for tidligt...

Og det markerede Vestsjællands Teaterkreds forleden med koncerten LET IT ROCK - en hyldest til The Beatles.

500 nåede det

Vi må måske hellere sige: Det nåede teaterkredsen og næsten 500 fornøjede, glade mennesker lige netop at markere - inden der udefra blev talt med store bogstaver, og ikke blot teatret men også alt andet løb ind i aflysninger, tristesse og en ny, uvant livsførelse.

Vi vil næsten ikke nævne det lille grimme ord...corona.

Og det har jo nærmest været omtalt alt for meget de seneste dage. Uhyggeligt meget.

Nå. Men kvikke læsere vil huske, at vi også sidste år gjorde noget ud af en særlig Beatles-fejring via Slagelses Bel Canto-kor. Udspillet både på Liselund, i Korsør og i Sorø.

Evergreens og klassiske hits

Men nu var det altså teaterkredsen, der under fortjent stor bevågenhed og interesse serverede Jubilæumskoncerten LET IT ROCK - må man sige som en aldeles forrygende hyldest med over 40 uimodståelige evergreens og klassiske Beatles hits.

Alt i en musikalsk fortælling om, hvad der skete dengang omkring 1970, hvor verdens mest populære gruppe gik i opløsning og blev til fire storslåede solo kunstnere.

De største rocknumre

I LET IT ROCK kunnen publikum opleve og synge med på de største rocknumre fra både Beatles tiden og højdepunkter fra de fire Beatlers solokarrierer.

Blandt andet oplevede vi i teatersalen i Herrestræde Get Back, Helter Skelter, The Long And Winding Road, Hey Jude, Back In The USSR, Live And Let Die, Come Together, Imagine, My Sweet Lord, Blackbird, Here Comes The Sun, Give Peace A Chance, Let It Be og mange flere...

Jamen, der var bare musik og musikalitet (og livsglæde) for alle pengene.

Guitarpedalen trykket i bund

Det blev en aldeles begejstrende, hyggelig og nostalgisk aften, hvor guitarpedalen samtidig blev trykket i bund.

Men hvor der også var plads til latter, glæde og dertil måske en tåre på kinden, da LET IT ROCK tog os med på en storslået tur ned ad Memory Lane.

Medvirkende på scenen i Slagelse var en række af de bedste og mest erfarne sangere og musikere, bl.a. Jonas Rasmussen, Lucas Hoang, Morten Bytofte, Jonas Fjelsted m.fl.

Og de musikalske venner og kunstnere modtog fortjent stående applaus bagefter.

Gid I vender tilbage, så snart den anden feber forhåbentlig har lagt sig - helst her lige omkring påske. Eller først ind i sommeren?