Klik og se annoncen

Af John Hansen

Igen i denne uge disker vi op med lidt nyt fra byråd og kommune - kort og godt.

I første omgang vil vi nævne, at Slagelse Kommune i denne tid arbejder tæt sammen med de lokale city- og erhvervsforeninger om nu at få udviklet noget mere i bymidterne.

Flere steder har der trængt rigtigt længe - vi har da også i disse spalter dels selv skrevet om kedelig stilstand flere steder, dels citeret f. eks. Business Slagelse-formand Torben Kjerulff for at sige, at man er alt for længe om at eksekvere.

Netop nu gryer ny optimisme dog, ligesom der i budgetterne er afsat nogle millioner til glæde for bymidter og detailhandel de nærmeste år.

Byforskønnelse snarest

I et nu tættere samarbejde med bymidtegrupper og de enkelte erhvervsforeninger er kommunen ved at være klar til at skabe nye og bedre forhold i de tre købstæder.

Den største handelsby Slagelse har måttet vente længe - tænk bare på den gamle, kedelige Rådhuspladsen, på den generelle forskønnelse og de altid omdiskuterede parkeringsforhold - men nu skulle der ske noget allerede her fra 2020.

Blandt andet på Fisketorvet, på Rådhuspladsen og i Træskogården.

Hold vandet ude...

Slagelse Brand & Redning har haft succes med at åbne for nogle kurser, hvor en snes borgere ad gange har kunnet lære nyt om at beskytte sig (og sine huse) imod oversvømmelser.

Her findes problemerne jo især i Korsør og Skælskør samt på øerne og ved strandene i Kobæk, Næsby, Stillinge m.v.

Michael Djervad & Co. afholder kurserne på anlægget i Korsør - og allerede fra førstedagen af første kursus blev der sendt gode reportager omkring det på både TV 2 Øst og DR-P4 Sjælland.

Grøn kørsel

Slagelse Kommune prøver i disse år - som så mange andre - at blive mere grøn.

Vi har fortalt om en indkøbspolitik fra rådhus og institutioner, der nu går i mere grøn retning - og nu har man også bestemt sig for i udbud at lease hybridbiler for ansatte i kommunen.

Det gælder senest ca. 150 biler, som hjemmeplejen kører i.

Et særligt kriterium i udbuddet har været, at der skal køres i hybridbiler, og de første biler (fra lokale forhandlere) skal leveres fra maj måned i år.

Ekstra udligningsmillioner

Regeringens længe ventede udspil omkring en udligningsreform mundede i fredags ud i, at man vil tildele Slagelse Kommune godt 82 millioner kroner i ekstra udligning.

Ganske tilfredsstillende ifølge både borgmester og viceborgmester - men dog ikke så meget som f.eks. Næstved, Vordingborg og Kalundborg får, selvom de har færre udlændinge og færre sociale problemer, mindre kriminalitet etc.

Slagelses ekstra udligning vil i årene 2021 og 22 ifølge Astrid Krag blive suppleret af to gange 49 millioner kroner som bagudretet kompensation for et skævt regnskab i f m udlændinges uddannelsesniveau.