Klik og se annoncen

Af Steen Andresen

Skælskør: Som sædvanligt et forrygende arrangement, hvor der ikke alene blev lagt kræfter, men også energi og fantasi i spillet. Med de helt små, som umiddelbart synes der var rigelig langt frem til målet til de store, der endelig kunne boltre sig på en forholdsvis lille bane. Og alle kunne deltage uanset om man gik til fodbold eller ikke, kendte reglerne eller ikke. Det handler her om socialt samvær i en hyggelig stemning.

SBI er på banen

Det mærkede vi også som dommere, fortalte en af de frivillige dommere, Christian Holst Det går rigtig godt herude i hallen og der er en rigtig god stemning både blandt børn og forældre. Der er kun opmuntrende tilråb og ingen chikane af nogen art, alle hygger sig. Rigtig dejligt.

Ja, og det er nu 47. gang der bliver afholdt skolefodbold i bank- eller Sparekasseregi, fortæller organisator Kristine Albrechtsen fra Sparekassen Sjælland-Fyn på Algade. Der var i år i alt tilmeldt 88 hold med 510 spillere fordelt over de i alt 6 skoler i gamle Skælskør kommune, og det er utroligt så gode skolerne og deres elever og lærere er til at tilmelde sig. I det hele taget har vi et fantastisk samarbejde ikke alene med skolerne, men også med vores samarbejdspartnere i SBI, der har stillet omkring 20 frivillige til rådighed, blandt andet hele dommerteamet. Det er vi utrolig glade for. Som noget nyt har vi vores selfie-område, hvor alle kan få taget en selfie enten alene eller som små grupper og efterfølgende få det tilsendt på sms. Det er utrolig populært.

Vi udstiller nogle af de bedste billeder i Sparekassen Sjælland-Fyn i løbet af ugen, slutter Kristine af og springer op ad trappen til speakertårnet.

Ambitioner

Selvom skolefodboldstævnet ikke ligefrem er der, hvor man bliver headhuntet til landsholdet, så fik avisen alligevel fat i et par gutter fra syvende, der havde store tanker. Oliver Bertelsen og Noah Rasmussen fra holdet Punktum, 7i på Eggeslevmagle skole.

Det hedder vi, fortæller Oliver, fordi de hold, vi spiller mod skal vide, at nu er det punktum! Vi vinder selvfølgelig. Vi er med, fordi vi elsker at spille fodbold og spiller fodbold til daglig i Slagelse SBI. Hvorfor ikke her, spørger en naiv interviewer. Næh, svarer Oliver igen, vi er nu et sted i vores liv, hvor vi vil have nogle flere udfordringer, så vi valgte at spille deroppe, hvor der er lidt mere konkurrence. Vi spiller tre gange om ugen - to timer hver gang, fortæller Noah! - Det er virkelig sjovt, fortæller de begge. Vi er med her, fordi det er hyggeligt og sjovt at møde andre og vennerne på banen, og vi håber, at vi vinder. Det gør de ikke, siger en forbipasserende dreng - de taber til os: Gutterne fra Skælskør skole!

Jo, der er også verbal kamp om pladserne.

Dengang far var dreng

Anderledes er det hos forældrene til spillerne. Jan Bertelsen var også til skolefodbold. Jeg har to drenge med, en i syvende og en i tredje klasse. Jeg er ikke nervøs, for jeg har ikke ambitioner på deres vegne. Vi skal hygge os. Jeg spillede selv skolefodbold i 1976 og så hvert år de næste 10 år. Skolefodbolden var jo årets højdepunkt. Helt fantastisk, men jeg nåede på alle de år kun at blive nummer to et enkelt år.

Det er en fin tradition, og jeg synes Sparekassen er god til at holde den i hævd. Jeg sidder lige inde på bænken og snakker med en gammel klassekammerat, jeg spillede på hold med dengang, og han har også sine børn i spil i dag.

Anderledes travlhed var der i tårnet, hvor alle kampe styres fra. Ledelsen i speakertårnet meddelte prompte, at alt gik efter tidsplanen, og at de over weekenden var en 3-4 stykker, der ledede slagets gang. Så var der ikke tid til mere.

En spændende og dejlig weekend fik ende med en voksendyst mellem hold fra Sparekassen, Eggeslevmagle skole og Guldminen.