Klik og se annoncen

- Nu ser vi fremad. Det er budskabet fra Christian Krüger Dannevang, som sammen med sin hustru Betina driver den populære restaurant Roots4 på Stenstuegade 4 i Slagelse. Det seneste års tid har parret sideløbende med deres egen restaurant haft et samarbejde med Hotel Lillevang i Slagelse, hvor Roots4-restauratørerne har stået for både driften af hotellets selskabslokaler og a la carte restaurant. Det samarbejde ophører imidlertid om ganske få uger, som tidligere omtalt i Uge Nyt.

- Vi stopper af flere årsager, fortæller Christian Dannevang. - Vi har været utrolig glade for tiden på Hotel Lillevang, og heldigvis har folk også været rigtig glade for os. Men det har også været en meget turbulent tid, og vi stopper definitivt pr. 10. februar i år.

Det sker med en kalender, hvor der er booket selskaber i hotellets selskabslokaler flere år frem i tiden, og Christian Dannevang lægger ikke skjul på at man gerne selv havde fulgt alle ordrer til dørs. - Det er virkelig vigtigt for mig. Men på hotellet har de lovet mig at der er styr på det, og at alle de arrangementer, der er bestilt, bliver afviklet.

A la carte og mad ud af huset

- Det vi gør nu, er at vi a la carte-mæssigt kører Roots4 videre. Derudover har vi også vores kælder, som vi nu sætter endnu mere tryk på. Vi kan ikke afvikle store selskaber i kælderen, men der kan sidde 23-25 mennesker ved bordene, så hvis der er mindre hold, der ønsker at at bruge os til selskaber, vil vi prøve at afvikle det her i første omgang, fortæller Christian, som ikke afviser at der på et tidspunkt kan komme andre lokaler i spil til selskaber. - Der er rigtig mange, som har haft fat i os om netop det.

Roots4 lancerer også et helt nyt 'ud af huset'-koncept.

- Den mad kommer også til at afspejle det vi har her i huset - med retter som er lækkert anrettet i små glas med låg m.m., og med udførlig vejledning til anretning af hovedretten, ligesom vi gør med vores nytårsmenu.

Det ny koncept er godt på vej til at blive lanceret.

- Vi skal nok skynde os, smiler Christian. Som dog ikke lægger skjul på at han er midt i en travl tid. Bl.a. også fordi de nye tiltag samtidig betyder, at restaurantens køkkenfaciliteter skal udvides.

- Vi har meget om ørerne lige nu. Og så har jeg har også en højgravid kone, som skal føde midt i februar. Det bliver vi også nødt til at tage os lidt af.

Det betyder også at Betina i starten ikke kommer til at være ret meget i restauranten. Men det gør Christian.

- Jeg kommer til at genfinde mig selv heroppe, smiler Christian, som markerer Roots4's snarlige treårsdag med en tavlemenu fra restaurantens første tid: løgsuppe, braisseret oksebov og til dessert bagt ananas.

Til foråret er det også planen at der igen skal være frokoståbent i Roots4.

Valentine, B5O og vinaftener

På vej er bl.a. også en særlig Valentine menu, en B&O-aften med fremvisning af B&O produkter, god mad og god vin, samt mange flere vinarrangementer.