Klik og se annoncen

Automobilforhandler Jess Andersen, 62 år, er pludseligt død.
Den kendte autoforhandler, revyarrangør m.m. er født og opvokset i Slagelse, og har altid haft benzin i blodet, lige fra han var helt lille, fortæller Gitte Johansen, søster til Jess.
- Allerede som skoledreng gik han til hånde med bilvask og servicering på vores fars servicestation ved BP-tanken på Nytorv i Slagelse, og da han blev gammel nok, kom han i lære hos Opel-forhandler P.M. Olsen på Løvegade i Slagelse. Herfra blev han udlært, og han kom efterfølgende til Sv. Aages Auto på Kalundborgvej, hvor han fik et all round kendskab til reparation af biler. Siden søgte han en stilling som juniorsælger af biler i Slagelse, slået op via en billet mrk.-annonce, Jess blev kaldt til samtale, og det viste sig at det var en stilling hos Leif Wimmer, P.M. Olsen på Løvegade. Så Jess vendte tilbage hertil, blot i salgsafdelingen. I 1996 købte han en halvpart i forretningen, og tre åre senere den resterende del.
Efterfølgende opførte han et stort, nyt bilhus på Ndr. Ringgade 1 i Slagelse, og udvidede forretningsområdet med yderligere tre bilmærker, og skabte dermed et af byens største og mest innovative bilhuse. I år 2000 købte Jess Andersen tillige Bent Trägers Opel-forretning i Kalundborg.
Jess kørte som ung også både rally og manøvreprøver, men stoppede da han skulle til at stifte familie.
Jess Andersen var også manden bag Slagelse Revyen, som i 2017 så dagens lys for første gang.
Senest har Jess for få måneder siden solgt sin bilforretning i Slagelse til Gunner Due Biler, og flyttet sit daglige virke til Jess Andersen Ejendomme på Nordvej, hvor hans hustru Maibritt Isberg Andersen også driver coachingvirksomheden Ztrong.
- Han har sat mange fine fodspor, hovedsagelig i Slagelse, renoveret ejendomme og tilført mange gode ting. Han var en ægte Slagelsemand, og meget stolt af sin by. Og alt hvad han har præsteret, har han bygget op helt fra grunden. Han var en flittig mand, som fik tingene til at vokse ved at arbejde. Han er ikke kommet sovende til noget, fastslår Gitte Johansen.
I fritiden nød Jess livet sammen med sin hustru Maibritt, som han har været gift med siden 2000. Om sommeren i parrets hus i Spanien. Én gang om året tog han hele familien med på sommerferie.
- Han var vild med sit liv, både med at sælge biler og med sin familie. Hans to piger, Karen og Ann-Sophie, og de to børnebørn, Villads, som fylder ni år på fredag og Clara, som fylder fem år på søndag, var hans guld. Han var en god familiefar, som favnede os allesammen. Man kunne altid regne med ham, understreger Gitte Johansen.
- På sine ældre dage blev han en ret blød mand. Han lignede en hård forretningsmand, men han var der altid, hvis man havde brug for ham. Han var den som passede på os allesammen. Og han var altid glad.
For godt en uge siden blev Jess ramt af en blodprop og fik hjertestop. Lægerne på Odense Universitetshospital kæmpede en uge for hans liv, desværre forgæves, Jess døde søndag d. 12. januar, og bisættes på lørdag d. 18. januar kl. 13 fra Sct. Mikkels kirke i Slagelse.
Æret være Jess Andersens minde!