Klik og se annoncen

Af Lene H. AugustsenFoto: Evan

Kåring: Sidste tirsdag blev vinderen af Årets Landdistriktsindsats 2019 fundet ved en stor landdistriktskonference på Gerlev Idrætshøjskole. Det blev Boeslunde Lokalråd der løb med sejren, og en anerkendelse på 10.000 kroner.

Det var ellers et stærkt felt Lokalrådet var oppe imod: Dalmosegruppen, Omø Traktorbus, Agersø Værft, Musik ved Havnen, Galleri Stalden, Bisserup, Stigsnæs Kystbatteri, Tårnborg eSport samt Kunst & Kirker, alligevel blev det Boeslundes frivillige, der kunne glæde sig over udnævnelsen.

- Med det felt der var, troede vi ikke, vi ville vinde, men vi krydsede fingre til det sidste. Vi er virkelig stolte, og kan slet ikke få armene ned, siger næstformand for Boeslunde Lokalråd, Leo Thonesen.

LUP og shelterplads

Det var Boeslunde Lokalråds opførelse af bålhytte og shelterplads samt Lokalrådets arbejde med at lave en Lokal Udviklings Plan (LUP) for Boeslunde, der gjorde at rådet blev indstillet til prisen. Og i afgørelsen blev der lagt stor vægt på, at projekterne er gennemført i fællesskab med andre lokale aktører.

I indstillingen stod der blandt andet:

'I forbindelse med Borgerne Bestemmer stillede Boeslunde Lokalråd et forslag om opførelse af en bålhytte som et nyt samlingssted i Boeslunde. Forslaget fik ikke flest stemmer, men kom ind på en 2. plads, og forslaget blev tildelt 15.000 kroner. For at få de bedste faciliteter muligt, lagde Boeslunde Lokalråd selv 15.000 kroner i projektet og søgte yderligere midler fra andre aktører. Dette resulterede i støtte fra Boeslundes øvrige foreningsliv, KVIK-puljen og Landdistriktspuljen fra Slagelse Kommune samt Friluftsrådet, så det samlede budget endte på 150.000 kroner.

Selve opførelsen af faciliteterne har Boeslunde Lokalråd selv stået for i meget tæt samarbejde med bl.a. medlemmerne af 'Mænds mødested' i Boeslunde samt andre frivillige kræfter. Resultatet er at der nu står en flot bålhytte, et muldtoilet samt et 5-mands shelter i Boeslunde.

Sideløbende med Borgerne Bestemmer og bålhytteprojektet, har Boeslunde Lokalråd også været en aktiv del af igangsætning og udarbejdelsen af en LUP (lokal udviklingsplan) for Boeslunde og omegn. Sammen med andre frivillige interesserede fra Boeslunde samt Slagelse Kommune, har Boeslunde Lokalråd arbejdet i 2½ år med LUP'en for at finde frem til en plan og en vision for Boeslundes fremtid.

Gode til samarbejde

- Vi har lavet rigtig meget herude, både os i Lokalrådet, men også sammen med andre foreninger. For eksempel har Mænds Mødested lavet et kæmpe stykke arbejde, da vi skulle bygge bålhytte og shelter, og de hjælper fortsat med at holde området pænt. Udviklingsplanen er blevet til i samarbejde med de lokale foreninger, menighedsrådet og borgerne i Boeslunde. Vi er gode til at samarbejde herude, siger Leo Thonesen, der samtidig kan afsløre, hvad pengene fra prisen skal gå til.

- De skal bruges til at opføre endnu et shelter. Lige nu er der plads til at overnatte fem, men vi vil gerne have plads til flere, så området kan bruges af større grupper, uden at man behøver slå telt op. Vi havde lidt penge tilbage fra det første byggeri, og havde besluttet, at vi ville prøve at finde de sidste. Dem har vi nu, og hvis alt går efter planen, er der endnu et shelter klar til sommer.