Klik og se annoncen

Af Vagn Ryager

Musholm: Torsdag eftermiddag var Multihuset i Musholm Bugt Feriecenter igen rammen om nogle livsglade og festlige timer, hvor sang, dans og musik lige fra de første toner blev slået an fik feststemningen på højdepunktet.

Denne festdag med musikalsk vandring ad 'Mindernes Allé' var lige hvad kommunens ældre medborgere havde brug for på en lidt trist og grå efterårsdag.

Der var deltagere fra samtlige af Slagelse kommunes plejecentre, og med pårørende nåede deltagerantallet op på imponerende 327 personer.

Aktivitetskonsulent i kommunen, Bente Nørgaard fortæller, at de ældre deltagende medborgere repræsenterer en vifte af alvorlige sygdomme, hjerte/kar-sygdomme, ældre med demens, alvorlig KOL eller ben-amputerede. Men hun understreger, at i de timer festen finder sted er der ikke nogen der 'fejler' noget - her er det livsglæden og den gode feststemning der helt dominerer.

Det samme kan Sonja Mikkelsen, medlem af Slagelse Ældreråd og formand for Pårørendeforeningen bekræfte.

Kørt ind på Rickshaw

Det var en cykelrickshaw der kørte Centerchef for Sundhed og Ældre i Slagelse Kommune, Charlotte Kaaber og næstformand i Pårørendeforeningen, Arno Axelsen, frem til scenen, hvor de bød deltagerne velkommen. Centerchefen udtrykte sin glæde over at et så stort og vellykket arrangement gennem et fantastisk samarbejde på tværs af alle grupper kunne stables på benene og takkede feriecentret for igen at lægge de smukke lokaler til det gode arrangement. Arno Axelsen supplerede med at understrege, at livet altså skulle leves hele livet. Sang og musik løfter stemningen og er det bedste akkompagnement til en skøn eftermiddag.

Og så blev der skålet i kølig rosevin og så var der på rekordtid gang i festen.

Der blev sunget og danset til tonerne fra ægteparrets Kupiecs veloplagte lille orkester, og på vejen ad mindernes Allé stødte deltagerne bl.a. på 'Så længe jeg lever', 'Pigen og Søndenvinden' og Kai Normann Andersen og Børge Müllers udødelige ' Den allersidste dans.'