Klik og se annoncen

Af John Hansen

Nogle sætter bare flere blivende fodaftryk end andre.

Er der éen der sætter store fodaftryk og præg på gode gamle, hæderkronede og populære Slagelse Bokse Klub, så er det ikke mindst Kristjan Kristjansen.

Den lille, beskedne tidligere boksemester har også siden sin egen karriere været en hjørnesten i hele SBK's udvikling.

Martin og Lars

Og det skyldes ikke kun, at han blandt andet fik to sønner - Lars og Martin - som også begge to blev anerkendte mesterboksere fra vognmandens by på Vestsjælland.

Såvel Lars som Martin Kristjansen havde naturligvis ikke talentet fra fremmede, ligesom de i tilgift fik faderens gen for fight og arbejdsindsats.

Og som træner bibragte Kristjan naturligvis sønnerne - samt mange andre unge SBK-medlemmer - en masse bokseviden og gode tips.

Utrolige 50 år...

Nu har den 67-årige fine, gamle Danmarksmester og SBK-profil netop kunnet blive fejret for sit 50 års jubilæum i Slagelse Bokse Klub.

Hele 50 år - utroligt.

Det er virkelig mere end, det man kalder en menneskealder.

Selv har Kristjan været Danmarksmester og 13 gange med stolthed bokset for Danmarks landshold.

Også Martin og Lars blev senere mestre på flere planer - og ikke mindst Martin opnåede også en flot professionel karriere med fantastiske EM-kampe med stort spotlight.

Vesthallen hårdt ramt

Hjemsted for SBK har altid været firmaidrættens berømte Vesthal i Slagelse.

Netop nu står denne hal dog svært skadet af en våd oversvømmelse - det er primært bokseklubbens træningslokaler (ikke den store hal), det er gået ud over - og det er klubben naturligvis slemt plaget af.

Vandskader fra rindende vand i flere dage har ødelagt en masse gulv og inventar, og SBK har siden måttet flytte ud i de gamle Klub 90-lokaler på Kastanievej 13 A nær stationen i Slagelse.

Lidt af en katastrofe

En million-katastrofe er der sådan set tale om for SBK og Vesthallen. Og meget skal repareres og udskiftes.

Faktisk har det også kostet SBK aktive medlemmer, at man nu i en periode ikke kan tilbyde samme fine faciliteter, som man plejer at kunne.

For SBK har altid været en klub, der har tiltrukket masser af ambitiøs ungdom - primært drenge, men nu også piger.

Fra Frede Jespersen...

Og navnerækken for de store kanoner er smørebrødslang.

Udover tre gange Kristjansen kommer vi da hurtigt i tanke om eksempelvis en Jesper D. Jensen - tidligere også en Frede Jespersen (Vemmelev), Mogens Foght, Rene Bohl, Thomas Damgaard og mange flere...

I gamle dage var først og fremmest fantastiske Frede Jespersen den, der samlede fulde huse i Slagelsehallen. For fuld musik og slagkraft.