Klik og se annoncen

Tekst og foto Steen Andresen

Sko: Der er nu så hyggeligt i den gamle skomagerforretning i Vestergade. Chrisani Sko, hedder butikken og værkstedet, og det er den nu 86-årige Jens Nielsen, der går rundt i den hvide kittel og servicerer folks fodtøj.

Jeg har nu lukket min afdeling af Chrisani i Kalundborg. Jeg synes ikke rigtigt, at jeg magter at have to værksteder og forretninger, siger Jens. Mine maskiner deroppe er solgt fra, butikken er lukket, og jeg har taget alle mine sko hjem her i Vestergade. Jens peger på kasserne, hylderne og overalt på bordene, hvor der bare er fyldt op med sko!

Det er ikke så lidt, Jens, der er jo faktisk rigtig mange! - Ja, og det er helt nye fabrikssko, og nogle håndsyede ind imellem, og jeg sælger dem simpelthen ud til halv pris. Er man interesseret, kan man bare kigge ind her i Vestergade i hverdagene mellem klokken 10 og 12. Så finder vi ud af noget, siger Jens, mens han varmer hænderne i de store kittellommer.

Der er alt fra fritidssko, dansesko til stiletter og støvler. Noget for enhver smag, må man sige.

Og selvom jer har lukket i Kalundborg og jeg er godt oppe i årene, så fortsætter jeg da her i Skælskør med at arbejde om formiddagen.

Jeg har stadig rigtig mange kunder, og jeg reparerer stadig folks sko. Det må du da endelig også skrive.