Klik og se annoncen

Støtte: Kirkens Korshær i Skælskør har længe ønsket sig at isolere deres skur i baghaven, så brugerne ved ferie, fridage og sygdom kan bruge skuret i stedet for varmestuen, som i førnævnte tilfælde må lukke. Derudover bruges skuret også til flere kreative projekter. I forbindelse med kampagnen 'I fixer, vi støtter' modtager jem & fix en lang række ansøgninger fra lokale ildsjæle rundt omkring i hele landet. Ansøgerne søger om materialer til både store og små gør-det-selv projekter og jem & fix har valgt at støtte Kirkens Korshær i Skælskør med penge til projektet 'Kaffeskuret ved varmestuen'.

Ligesom mange andre, har ildsjæle fra Skælskør søgt om materialer fra jem & fix.

Ansøgningen fra de ansatte i Kirkens Korshær viser, at der lægges mange frivillige timer i at give hjemløse og socialt udsatte et varmt og trygt sted at være. Dette bed jem & fix mærke i, da de skulle vurdere de forskellige ansøgninger. Kirkens Korshær vil i samspil med brugerne renovere kaffeskuret/det kreative værksted, og er til dette formål blevet støttet med materialer til en værdi af 2.100 kr.

Mere end en varmestue

Hos Kirkens Korshær i Skælskør ser man stedet som mere end en varmestue. Her mener de frivillige, at kreative små-projekter og gode snakke i hyggelige omgivelser kan gøre meget for socialt udsatte, som oftest lever med ensomhed. De skriver i deres ansøgning til jem og fix: Ved vores bygge- og kreative projekter får vi opbygget et fællesskab, så ensomheden bliver sat i baggrunden - om ikke andet så for nogle timer hver dag.

Renovationen af kaffeskuret skal udføres af brugerne selv, og dette er samtidig en rigtig god samarbejdsøvelse, som forstærker sammenholdet brugerne imellem. Kirkens Korshær ved også, at de ikke altid kan være til stede og holde varmestuen åben. Derfor skal kaffeskuret også fungere som et sted, hvor brugerne kan gå hen, når varmestuen må lukke for en stund.

En hyldest til engagement og indlevelse

Gennem kampagnen 'I fixer, vi støtter' hylder jem & fix engagement og indlevelse og forsøger at sætte fokus på de mange gode kræfter og ildsjæle, der er i Danmark. jem & fix vil gerne støtte projekter i lokalsamfundene, og hjælpe ildsjæle og engagerede med at sprede indlevelse, sammenhold og glæde.

Går du selv med en idé, som bare mangler et par brædder, en hammer og et søm for at blive til virkelighed, kan der ansøges om støtte på jemogfix.dk/vistoetter.