Klik og se annoncen

Slagelse: To tyske kunstnere har de seneste uger haft travlt med store, tredimensionelle street-art projekter i Slagelse. I kommunalt regi har Gregor Wosik udsmykket en gavl på rådhuset, og i VestsjællandsCentret har Marion Ruthardt fra Duisburg taget sig af VestsjællandsCentrets gulv og skabt et stort maleri, som også lægger op til skønne photoshoots.

De to kunstnere har skabt en forvandling, de fleste næppe har set mage til tidligere. Medmindre man altså har besøgt Brande i sommersæsonen, hvor en festival har sat den jyske by på landkortet.

Kunstværket på centertorvet er kommet i stand via et samarbejde mellem Slagelse Forskønnelsesselskab og VestsjællandsCentret.

Jane Dahl, marketing manager i VestsjællandsCentret, oplyser at maleriet i centret egentlig var tænkt som en optakt til Slagelse Festuge.

- Vi valgte at holde fast i aftalen, til trods for, at festugen er aflyst. Vi nærmer os børnenes sommerferie, og jeg er sikker på, at mange synes det er spændende og sjovt at se det store maleri som pryder Atriumtorvet. Marion har netop afsluttet maleriet, som tog hende en uge at male, og maleriet kan ses i hele sommerferien.

På billederne glimt fra arbejdet med maleriet og fejringen efter færdiggørelsen.

Foto: Evan