Klik og se annoncen

Næsten 500 deltagere og 31 fightere var samlet i Skælskør for at sætte fokus på kræftsagen, fejre livet og mindes dem, som har mistet livet til kræft. Styregruppen bag Stafet for Livet i Skælskør har arbejdet hårdt for at udvikle eventen og få den bredt ud til hele kommunen.
Og det må siges, at det lykkedes.
I flot vejr startede åbningsceremonien lørdag den 22.juni klokken 12.00. Her fremhævede direktør for Kræftens Bekæmpelse, Jesper Fisker, Skælskørs gode energi og positivitet. Herefter overtog skuespiller Alex Høgh Andersen, der er opvokset i Skælskør og som har fået international anerkendelse for sin rolle i HBOs serie, Vikings, mikrofonen. Han satte stafetten i gang med en opfordring til at huske at Stafet for Livet er en dag, der handler om både at gå og stå sammen.
Med en velspillende Skælskør Marinegarde i front begyndte første runde af stafetten. Der var gjort rigtig meget ud af pladsen og programmet, der både bød på musik, gymnastikopvisning, ballondyr, workshop for børn, morgengymnastik og korkoncert.

Rørende lysceremoni
Klokken 22.00 startede en rørende og smuk lysceremoni, hvor sognepræst Sanne Bügel Forner holdt tale, hvorefter Marty Griffin og Antonia lagde musik og stemme som baggrund til de mange lysposer, der blev opstillet til ære for dem der er syge af kræft, eller har mistet livet til kræften.

En glad formand

Klokken 12.00 søndag den 23. juni var det hele så slut, og det var tid til at pakke sammen. 24 timer med smil, tårer, grin og fællesskab var slut, og det var en glad, men træt formand for styregruppen, Michael Kragh, der kunne sige ”tak for i år”.
Mandag aften da avisen talte med ham, var han stadigvæk træt, men på den gode måde.
- Det gik sindsygt godt, virkelig fantastisk. Vi kan slet ikke få armene ned - det var så god en oplevelse. Flere hold har allerede meldt, at de deltager igen næste år. Det har været vildt at mærke den opbakning, der har været. Alle har været positive og har villet hjælpe. Det har været én stor holdindsats. Alle fortjener en personlig tak, både sponsorerne, de frivillige, deltagerne og styregruppen. Jeg synes, det lykkedes.

Resultatet af indsamlingen er ikke gjort op endnu, men Michael Kragh er overbevist om, at det også slår sidste år indsamlede beløb i Skælskør.
- Der er en masse af de mindre indsamlinger, som ikke er gjort op endnu, men indtil videre er beløbet i hvert fald en del større end det, der blev samlet ind sidste år.