Klik og se annoncen

Af Lene H. Augustsen

Fiskeforretning: For nogle uger siden frygtede parret Henriette og Kurt Hansen, at de måtte opgive deres virksomhed, Skælskør Fiskehus, og lukke ned den 31. marts.

Nu lader det midlertidig til, at de bliver og kan fortsætte med at servicere deres kunder fra de lokaler, deres forsikringsselskab har stillet til rådighed for dem.

Den juridiske strid de har med, Jørgen Ibsen, som de forpagter deres tidligere lokaler af, fortsætter, men der er fundet en løsning, så Skælskør Fiskehus kan gå sommeren i møde på havnen i Skælskør.

- Vi har truffet den beslutning, at vi ikke vil lukke ned. Vi betaler stadigvæk husleje for de lokaler der brændte, og som Jørgen Ibsen har meddelt, at han ikke vil genopbygge. Derfor vil vi også blive ved med at køre vores forretning videre. Vi har fået grønt lys fra kommunen til, at vi må blive ved med at bruge grunden og de midlertidige lokaler vi har nu, så det er på plads, lyder det fra Henriette Hansen.

Flot opbakning

Tvisten mellem de to parter handler ifølge Henriette og Kurt Hansen om, at de var blevet lovet en genopbygning af deres nyrenoverede lokaler, efter de brændte i starten af juni sidste år. Det løfte har Jørgen Ibsen efter sigende trukket tilbage, og derfor er det hele endt i en juridisk tvist, hvor kommunikationen foregår mellem parternes advokater.

- Der er forsøgt at lave et forlig, men det lykkedes ikke, så nu må vi se, hvor den del ender. Vi vil sådan set bare gerne have lov til at passe vores fiskeforretning, og så håber vi på en fornuftig løsning. Vi har fået en utrolig flot opbakning fra vores kunder, leverandører, erhvervsforeningen og ikke mindst Slagelse Kommune. Det er vi meget taknemmelige for, så vi tror på, det hele nok skal gå, siger Kurt Hansen.

Glæder sig til sommersæsonen

Ægteparret er nu begyndt at gøre klar til sommeren, og glæder sig til at få gang i caféen og udendørsserveringen.

- Lige nu er vi i gang med en større oprydning. Der mangler stadigvæk en del efter branden, men det er dejligt at kigge fremad og planlægge forårs- og sommersæsonen.

Det bliver rigtig godt, og vi har fastholdt den planlagte bemanding, så vi er klar til både de lokale kunder og turisterne.