Klik og se annoncen

Pris: Stålkonstruktion til butikscenteret og lejligheder i Holbæk havneby, indgangsparti hos A.P. Møller Mærsk og skraldeskure på Ørestaden. Simik ApS, som har til huse på Kongeåsen 36 i Skælskør, laver specialdesignede stålprojekter i alle størrelser og variationer, og nu har smedevirksomheden også produceret en gazellepris. Med en vækst på 273,4 procent blev Simik ApS forleden kåret som vinder af årets fremstillingspris i Region Sjælland.

Innovation og vækst i fremstillingsbranchen

Ifølge Børsen, som uddeler fremstillingsprisen i samarbejde med Industriens Fond, vinder Simik ApS, fordi de har evnet at bringe deres specialkompetencer i spil, samtidig med at de har turdet udvide deres produktionskapacitet og dermed skabt rum til vækst.

- Simiks succes understreger, at vækstvirksomheder ikke kun er IT startups i København og Aarhus, men også helt traditionelle industrivirksomheder, der finder en niche i markedet, hvor de er konkurrencedygtige på kvalitet og pris. Det har Simik formået at gøre. De så et stigende behov for deres specialkompetencer og satsede på en udvidelse på det helt rigtige tidspunkt. Derfor står de i dag med en velfortjent pris som Region Sjællands fremstillingsgazelle, siger Niels Lunde, chefredaktør på Børsen og vært ved årets gazellekåring i Region Sjælland.

Opsving i branchen

Hos Simik ApS er der stolthed at spore hos den administrerende direktør Kim Nielsen.

- Vi er meget stolte over at vinde regionens fremstillingspris. Den giver alle medarbejdere et skulderklap og bekræfter os i, at det koncept vi har skruet sammen, faktisk fungerer, siger Kim Nielsen, som også mener, at virksomhedens flotte vækst skyldes en stigende efterspørgsel i hele branchen.

- Når vi taler vækstresultater, er der flere ting, der spiller ind. Men der er ingen tvivl om, at landet er på gloende pæle inden for håndværksbranchen, hvilket selvfølgelig hjælper en del på arbejdsmængden for alle i branchen. Derudover flyttede vi for 1,5 år siden til større lokaler, hvilket har givet os mulighed for at tage flere, større opgaver ind på samme tid. Lige nu har vi derfor fokus på at finde fodfæste og forsøge at følge med i en byggebranche, der har rigtig meget fart på.

For at kvalificere sig som Børsens fremstillingsgazelle skal virksomheden have styrket sin produktion og sit marked gennem nicheudvikling og innovation. Fremstillingsvindere skal derudover være registreret i branchen 'fremstilling' og være kåret som Børsen Gazelle i indeværende år.

Gazellevinderen i Region Sjælland blev virksomheden Scan Con Team No ApS fra Falster med en samlet vækst i bruttoresultat på ca. 1.100 procent over de seneste fire år. Ved kåringen på Comwell i Korsør blev der også kåret en digital gazellevinder i samarbejde med Capgemini. Denne pris gik til Neurons Inc A/S fra Holbæk.