Klik og se annoncen

Kongegaarden i Korsør udstiller i hele oktober måned værker af Birgitte Dinesen, som til dagligt driver Kragerup Gods ved Ruds-Vedby. Birgitte er godsejer, 8. generation på Kragerup Gods, men hun er også hofjægermester, kammerdame, og kunstmaler.

Birgitte brænder for sin kunst og har siden hun begyndte sin kunstnerkarriere, deltaget i mange kurser og lært flere spændende teknikker. Som kunstner anvender hun forskellige materialer og fremstiller selv papir. Hun anvender ofte en blandforms teknik baseret på akryl, bejdse og tryk. Hun er inspireret af hendes ophold i Afrika, af naturen og det næresamt 'de skæve indfald', som kan spores i værkerne.

Birgitte Dinesen har været vidt omkring. Hun har gået på pigekostskole i England, rejst rundt i Australien og Amerika og arbejdet i to år i Sydafrika. Især er hun præget af Afrika, som hendes kendte slægtning Karen Blixen også blev det. Hos Birgitte Dinesens ses det både i de brændte farver samt i flere af motiverne.

Hendes start i kunstens verden fik hun under sin uddannelse ved at deltage i udviklingen af det berømte jagtstel, sammen med Mads Stage. I løbet af 90erne etablerede hun Danmarks største strudsefarm og gav sig her i lag med at male på strudseæg â?¦ den spæde start på et kunstnerisk virke.

Birgitte Dinesen har udstillet i flere kunstforeninger og gallerier.

Nu kommer hun til Kongegaarden i oktober måned, og skulle være en af udstillerne i 'Det Blå Rum'. Dog har Kongegaarden tilbudt kunstneren Galleriet i stedet, rum som Kunstneren sagtens kan fylde ud.

Udstillingen blev indledt med 'snigpremiere', hvor Birgitte Dinesen holdt foredrag i koncertsalen - om sit spændende liv, lige fra opvæksten på godset til kunsten som hobby.

Udstillingen varer hele oktober måned. Åbent alle dage fra kl. 11-16. Der er lukket mandag, fri entre. Se evt. mere på www.kongegaarden.dk