Klik og se annoncen

Lørdag var bilernes dag i bymidten i Slagelse. Lige fra morgenstunden myldrede det med mennesker og biler på Nytorv, hvor man i det flotte forårsvejr kunne opleve både et væld af flotte, nye biler fra de lokale autoforhandlere i Bilbyen Slagelse, og beundre de klassiske biler i Historic Viking Rally, som med start fra kl. 10.00 blev sendt afsted fra portalen på Nytorv.

Folketingsmedlem Henrik Brodersen (DF) var på pletten og svingede flaget og sendte de ca. fyrre biler fra både ind- og udland ud på den 200 km lange, smukke rute i pålidelighedsløbet arrangeret af Slagelse Auto Sport.

Her kunne man genopleve velkendte modeller fra dengang det var før - fra Ford Escort og Mustang til Opel Rekord og Kadett, Porsche, Triumph og mange flere. Turen gik bl.a. til Skælskør Havn og Espe Gods.

I mellemtiden afvikledes på Nytorv Concour D'elegance by Slagelse, en 'skønhedskonkurrence' for klassiske biler (ikke nyere end fra 1981).

Her kunne publikum tillige deltage i en konkurrence om et gavekort på 1000 kr. Vinderen blev Tina Ruzumiak Nicolajsen.

Både i Bilbyen Slagelse og hos løbsarrangørerne glæder man sig over en god og velbesøgt dag i bymidten.

- Et flot arrangement med mange flere mennesker end sidste år, konstaterer Torben Kjerulff, Business Slagelse & Bilbyen.

Vindere i Historic Viking Rally blev følgende:

I begynderklassen vandt Torben Weber Andersen og Emilie Weber Andersen i deres Mazda MX3.

I Expert-klassen vandt Lars Hjorth og Simon Hjorth, i deres Triumph TR4A.

I Sport-klasen vandt Karin Nielsen og Niels Peder Rolighed Nielsen i VW Golf C.

I Touring-klassen vandt Benny Rasmussen og Uffe Jørgensen i Porsche 928S.

Dagen var arrangeret i samarbejde med Vestsjællandske Distriktsblade A/S på Nytorv 10, med Mediehusets lokaler som rallycentrum.