Klik og se annoncen

Det kan for mange unge mennesker som er studerende, være svært at holde godt styr på den økonomiske situation. Som studerende får du betalt et ydmygt beløb i uddannelsesstøtte. Men frygt ikke, ved at læse med i denne guide kan du blive klogere på, hvordan du styrker og får det maksimale ud af din økonomi som studerende.

Spar penge

Det lyder meget banalt, men det første gode råd er, at du sparer penge. Dette kan ganske vist gøres på mange måder. Først og fremmest er det helt overordnede råd, at du på bedste vis forsøger ikke at bruge for mange penge på ting, som du i virkeligheden ikke behøver. Derudover er der mange penge at spare, hvis du handler rigtigt ind. Forsøg at nøjes med de billige dagligvarere, og forsøg i den forbindelse og at lave en indkøbsseddel med det du skal bruge til en hel uge. Ved at gøre dette formindsker du antallet af gange, du er nede at handle, hvilket også mindsker risikoen for unødvendige impulskøb. Forsøg derudover at tjekke tilbudsaviser, så du kan få de forskellige varer til den billigst mulige pris.

Søg arbejde

En ting du kan gøre for at styrke din økonomiske situation er, at du kan forsøge at skaffe dig et arbejde, hvilket vil bidrage med en lønudbetaling hver måned. Dog ser man ofte, at det afhænger meget af den enkelte person, om der er tid til et eventuelt arbejde ved siden af studiet. Derfor bør du selv mærke efter og finde ud af med dig selv, om et arbejde kunne være en god eller en knap så god idé. Dog kan man ved de fleste studier have gode muligheder for at finde et studiejob, som er direkte relateret til ens studie, når man når tilpas langt på sit studie. Er dette ikke tilfældet, vil der i de fleste klassiske studiebyer være rig mulighed for, at du kan få et godt og fleksibelt job ved siden af dit studie.

Lån penge

En anden ting, som du kan gøre for at styrke din økonomi er at låne penge. Dog er det meget vigtigt, at du her vurderer om det overhovedet er nødvendigt, at du optager et eventuelt lån, da det alt andet lige er sundest for din økonomi, hvis du kan undgå at låne penge. Der findes mange gode lån, blandt andet SU-lån, som kan lånes til en utrolig lav rente. En anden god måde at låne penge på er en kassekredit, da du på den måde kan have en buffer, hvis du pludselig kommer i økonomiske problemer. Uanset hvilken måde du ønsker at låne penge på, er det vigtigt at du også nøje vurderer dine fremtidsudsigter for at betale pengene tilbage. Hvis du læser med som studerende, vil der dog formentligt typisk være gode udsigter til, at du har mulighed for at betale lånet tilbage på smertefri vis, når du kommer på arbejdsmarkedet og dine indtægter stiger.