Klik og se annoncen

Kvinderne har overhalet mændene - i hvert fald når det gælder de lokale ekstremløb med udfordringer i vand, ild og mudder. Ved weekendens Xtreme Mandehørm og Ladies Mudrace, deltog knap 300 mænd - og 900 kvinder.

Mange lokale, men bl.a. også et par løbere fra Sverige og en fra Verona i Italien

Start- og målområdet var i år flyttet fra kasernen til det grønne område bag svømmehallen, idet forsvaret skulle bruge Antvorskov kaserne til et veteranarrangement.

Flytningen havde på forhånd givet Firmaidræt Slagelse, som arrangerer de to løb, store udfordringer, men alt løste sig på bedste vis, konstaterer Kurt Petersen, Firmaidræt Slagelse. Det gjaldt både parkering og afvikling af selve løbet.

- Det var supergodt det hele var samlet, og der er god plads, med to 11-mands fodboldbaner og et grønt område omkring. Fra startområdet gik turen ud på de otte km lange ruter - gennem mudder og pløre og diverse udfordringer. Bl.a. med vandrutsjebanen ved Korsbjerg som et af de store trækplastre - for både deltagere og tilskuere.

Både arrangører og deltagere kunne glæde sig over det flotteste vejr til strabadserne: sol og en lille smule vind, og deltagerne meldte efterfølgende på bl.a. facebook om en super oplevelse, med gode ruter og gode forhindringer.

Efter løbet var der lagt op til festligt samvær, bl.a. også en invitation til pubcrawl i Slagelse centrum. Hvordan det er forløbet er endnu ikke helt klarlagt.

Men hvor deltagerne i Xtreme Mandehørm tidligere har været garanter for et brag af en fest, har deltagerne i Ladies Mud Race en anden tilgang. Der er en større tendens til at de kvindelige deltagere enten smutter i bad - eller bare sætter sig ind i bilen og kører hjem, konstaterer Kurt Petersen.

I løbet af nogle uger evaluerer man i firmaidrætten forløbet, og beslutter hvordan ekstremløbene fremadrettet skal forme sig. Under alle omstændigheder ser det ud til at løbenes startsted også fremadrettet kommer til at ligge på området bag svømmehallen.

Vinder af Ladies Mudrace 2019 blev Kamma Kock med nr. 3110 i tiden 59.25, i Xtreme Mandehørm 2019 løb Slowomir Zielinski med nr. 1267 af med sejren, med tiden 48.13.

XM resultater og billeder er tilgængelige på www.sportstiming.dk/event/6002/results og

LMR resultater og billeder på www.sportstiming.dk/event/5975/results