Klik og se annoncen

Af John Hansen

Tålmodigheden kan nogle gange blive sat alvorligt på prøve.

Det samme kan moralen - holdmoralen.

Men den holdt for VKV's seje volleydamer, nyoprykket i den hårde danske liga.

Historisk sejr: Jubiii!

Og så endte 2019-vinteren og foråret faktisk med, at VK Vestsjællands damer skrev historie - og i 20. forsøg VANDT sin første kamp nogensinde i volleyligaen.

LÆS OGSÅ: Team Skælskør-Slagelse vandt DM-guld

Her er de klare tal fra placeringsmatchen VK Vestsjælland - Gentofte i Korsørhallen forleden: 3-1 (25-16, 16-25, 25-19, 25-22).

19 tab på stribe

I de forgange 19 kampe var VK Vestsjællands Ligadamer nemlig gået fra banen med et nederlag.

Der ville derfor ikke været noget at sige til, hvis humøret var i bund og troen på sejr efterhånden var smuldret en del...

Men VK Vestsjællands damer kom sådan set ganske fantastisk ud til sæsonen sidste kamp, hvor Gentofte (som faktisk blev nummer 4 i grundspillet) var modstanderen.

Meget lige

De to første sæt blev ens på hver sin måde, da først VK Vestsjælland var overlegen i første sæt, hvorefter Gentofte satte sig tungt på 2. sæt. I 3. sæt lykkedes det VK Vestsjælland at tage sættet med 25-19 og så var der lagt op til et spændende 4. sæt.

Her var forventningen nok fra de fleste tilskuere i Korsørhallen, at Gentofte ville vinde sættet og at kampen således skulle afgøres i et 5. og afgørende sæt. Men VK Vestsjælland ville det anderledes og da sidste bold blev afgjort til hjemmeholdets fordel til 25-22 i 4. sæt, så blev der jublet i Korsørhallen, som om Danmarksmesterskabet var kommet i hus.

Kæmpe forløsning...

Det var en kæmpe forløsning for holdet og klubben, at det her endelig lykkedes Ligadamerne at tage deres første sejr i Volleyligaen.

Sejren betød ikke blot meget mentalt og for fremtiden, men rent resultatmæssigt blev det også afgørende.

Det betyder nemlig, at VK Vestsjælland ender på 8. pladsen ud af 9 hold i Volleyligaen, hvilket skyldes, at holdet har ramt formen på det helt rette tidspunkt.

I de første 16 kampe vandt holdet blot 6 sæt, men i de fire, afgørende kampe i slutspillet om 5.-9. pladsen har VK Vestsjælland vundet hele 9 sæt i 4 kampe.

Sarah Burris blev i Gentoftekampen topscorer med 20 points (4 serveesser og 16 angrebspoints).

Vi var sultne...

Holdets træner Jovan Sajnberger udtalte efter kampen:

'Jeg havde følelsen efter en god Frederiksbergkamp tidligere på ugen, at vi ville vinde over Gentofte.

Endelig vandt vi vores første sejr i sæsonen og det var fantastisk vigtigt for pigerne at slutte sæsonen af på denne måde.

Mod Gentofte var pigerne virkelig sultne, og de fortjente det virkelig. Kæmpe tillykke til pigerne, som har været med til at skrive historie i VK Vestsjælland med den første sejr i Volleyligaen.'

Ser fremad

I den kommende periode står programmet både på restitution, men også træning op mod U21 DM, hvor mange af pigerne har alderen til at være med.

I juni måned starter try out til den kommende sæson, hvor nuværende og nye spillere prøver sig af på holdet.

Så det bliver vældigt spændende.