Klik og se annoncen

Af John Hansen

TOPSPORT: Forleden kunne man igen i Korsørhallen opleve lækkert volleyballspil på højeste danske niveau.

Det var de to ligahold fra Volleyball Vestsjælland, der gav den gas ved et dobbeltarrangement på hjemmebanen i Storebæltsbyen.

At så de to modstanderhold fra Aarhus den søndag gav den endnu mere gas - hvilket resulterede i to udesejre - det er en anden sag.

Og så mod EVA

På kvindesiden sejrede gæsterne fra Smilets by med sikre 3-0.

EVA som Aarhusholdet (Elitevolley Aarhus) hedder, bragte sig faktisk op på 3. pladsen og sikrede sig hjemmebane i kvartfinalen, mens VK Vestsjælland allerede var â??sikret' en 9. plads og senere skal spille om placeringerne 5-9 i slutspillet.

Det viste sig også, at EVA ikke havde tænkt sig at tage let på opgaven mod VK Vestsjællands oprykkere. VK Vestsjælland fulgte nogenlunde med hele tiden, men kom aldrig for alvor tæt på at presse EVA.

Det blev en kamp, hvor VK Vestsjælland hele tiden kæmpede det de kunne, men EVA med flere landsholdsspillere på banen var ikke til at ryste. Hjemmeholdets topscorer blev Sarah Burris med 12 angrebspoints.

Lyspunkter

Klubbens sportschef Kim Buchwald udtalte efter kampen: â??Det var fedt at se, at holdets centerspillere endelig blev sat godt op i angrebsspillet. 5 angrebspoints fra både Therese Piper og Emilie Højland er det højeste antal i sæsonen på centerpositionen, så det tegner godt for fremtiden. Modtagningen holdt også godt i kampen, hvilket dannede et solidt grundlag for at spille med mod EVA.'

Senere på ugen - lige før vor deadline - tabte VKV ude til de danske mestre fra Brøndby med klare 0-3.

Herrer på spil

VKV-herrerne er her i 2019 gået lidt ned i kadance. Senest tabte holdet på en frustrerende kampdag i Hvidovre med skuffende 0-3. Men VKV står dog fortsat til en DM-kvartfinale måske mod netop Hvidovre.

Tidligere spillede man dog hjemme i Korsør - på denne vis:

VK Vestsjælland - Aarhus Studenter Volley 2-3 (15-25, 18-25, 25-20, 25-20, 12-15).

Mange tilskuere

De mange fremmødte tilskuere i Korsørhallen fik ved Aarhusmødet spænding for alle pengene.

ASV satte sig tungt på de to første sæt, men så skiftede VK Vestsjælland rundt til tredje sæt, hvor særligt hæver Jacob Bech kom ind og gjorde det godt.

Det bragte kampen ud i et afgørende 5. sæt, hvor VK Vestsjælland kom bedst fra start ved sidebytte på 8-6. Derfra var det marginaler der afgjorde kampen og der var ASV desværre bedst.

Og nu venter altså (efter en Ikastkamp lørdag) en spændende kvartfinale.