Klik og se annoncen

Af John Hansen

Volleyballsæsonen er igang med de afgørende kampe.

Slutspillet følger her efter grundspillet - hvis ikke coronavirus kan gå hen og stoppe det.

Det gælder også for kommunens to ligahold - generelt set flot-flot placeret i nationens absolut bedste rækker. Ligaen.

Og altid med hjemmekampe i Korsørhallen.

Faktisk går det løs allerede nu onsdag 11. marts kl. 20, hvor VKV-damerne får besøg af ASV Elite. Og 22. marts kl. 15 får VKV-herrerne visit af Middelfart VK - netop i Korsørhallen.

Uden chance mod Gentofte

VKV-herrerne kom i DM-kvartfinalen til at stå direkte overfor suveræne Gentofte - og her fik vestsjællænderne 'naturligvis' en ordentlig omgang.

For eksempel tabte VKV første møde med 0-3 - og blot 9 points i tredie sæt. Også det andet møde, det i Korsør, sluttede 0-3. Dermed skal man ud i et slutspil om pladserne 5-10.

Forinden var det i grundspillet gået noget bedre. Hvis vi ser på herrerne, så må vi sige, at sæsonens hidtil mest afgørende grundspilskamp, faktisk også blev den mest spændende.

Flot udebanetriumf

Den kamp blev afviklet på udebane, nemlig i Ishøj - i volleyligaens grundspil.

Og den endte med disse facts: Ishøj Volley - VK Vestsjælland, 2-3 (16-25, 25-21, 23-25, 25-19, 16-18).

En flot udebanesejr på 3-2 til VKV.

Flere detaler

Der var på forhånd dømt spænding for alle pengene, da kampen var en direkte duel om 8. pladsen, som samtidig gav den sidste billet til slutspillet i Volleyligaen.

Kampen bølgede frem og tilbage, alt imens der var den bedste stemning længe i Ishøj Idrætscenter, da VK Vestsjællands medrejsende fans heppede om kap med Ishøjs hjemmepublikum.

Der er ingen tvivl om, at kampen lige så vel kunne være gået hjemmeholdets vej, særligt især efter Ishøj førte med 12-9 i 5. og afgørende sæt.

Men så viste VK Vestsjælland fantastisk moral og formåede at vinde kampen med mindst mulig margin. Der var kæmpe jubel både på banen og tilskuerpladserne, da VK Vestsjælland sikrede sig sejren og dermed kvartfinalebilletten. Det har været det altoverskyggende mål for VK Vestsjælland i sæsonen at kvalificere sig til kvartfinalerne, hvilket nu er en realitet.

Kampens topscorer for VK Vestsjælland blev Kalle Madsen med 20 points.

Da det virkelig gjaldt

VKV-cheftræner Silvio Villa udtalte følgende efter sejren i Ishøj:

'Vi startede med fuld power, men så blev det mere ujævnt i løbet af kampen. Men vi formåede at holde hovedet koldt, da det virkelig gjaldt til sidst i 5. sæt.

Samuel Kloke spillede sin bedste kamp i sæsonen, men også Jacob Bech og Kim Buchwald leverede godt for holdet hele vejen igennem.'

Største dame-sejr

Og så til damerne, ligakvinderne, hvor VKV's hårdt arbejdende feminine forleden hjemtog sin største sejr nogensinde.

Se bare på disse kamp-fakta: Frederiksberg Volley - VK Vestsjælland, 0-3 (12-25, 14-25, 19-25).

Ganske suverænt af det vestsjællandske ligahold.

Fra 0 til 4...

I sidste sæson vandt VK Vestsjællands damer som bekendt 0 kampe i hele grundspillet, men i denne sæson er de nu med seneste sejr oppe på hele 4 sejre.

Der er således tale om en ganske imponerende udvikling af det purunge hold, hvor blot én enkelt spiller er ældre end 22 år.

At sejren på Frederiksberg så også blev den mest sikre, gør bare det hele så meget bedre.

Fortsat skadede folk

VK Vestsjællands ligadamer var nemlig her et niveau over Frederiksberg i det indbyrdes møde, så det da tegnede sig pænt positivt før de kommende kampe i slutspillet...

Alle VKV-spillere leverede på et godt niveau i en Frederiksbergmatch, hvor libero Gülcin Cartilli og center Isabel Viszokai stadig måtte kigge med fra bænken - men de kommer dog hele tiden tættere og tættere på come back.

Kampens topscorer for VK Vestsjælland blev Harriet Gillson med 14 points.

Uha, Brøndby venter...

VKV-cheftræner Jovan Sajnberger vurderede efter den sjove sejr: 'Det var en rigtig god kamp for os. Alt hvad vi aftalte inden kampen, formåede vi at udføre under kampen. Alle spillere leverede en flot indsats.'

Holdets næste kampe var så DM-kvartfinalerne mod superstærke Brøndby, og her fik man kun lærdom og lidt sjov ud af kampene.

Brøndby var klart bedst - og sejrede da også 3-0 allerede i første indbyrdes møde. Det blev også 3-0 i andet opgør, hjemme ved Storebælt. Ok, en ny sæson 2020-21 kan blive endnu bedre for vestsjællænderne...

Først skal man dog ud i slutspil om de nederste placeringer i ligaen.