Klik og se annoncen

Af John Hansen

Volleyball er en af spidskompetencerne i Slagelse Kommunes idrætsliv i disse år.

Og i VKV, Volleyklubben Vestsjælland med hovedbase i Korsørhallen, råder man i denne sæson da også over hele to ligahold.

Et for mænd og et for kvinder.

Meget fornemt af en kommune i provinsen - hvor også håndbold, fodbold og hockey m.m. da også fortsat har en fin plads.

Stor VKV-finish

VKV-volleyherrerne er kommet stærkt fra start. Og forleden kunne man se dem endelig vinde et afgørende femte sæt...

Fakta om VK Vestsjælland - Middelfart VK: 3-2 (16-25, 25-16, 23-25, 25-18, 15-7).

Det var 8. gang, de to hold skulle møde hinanden inden for de sidste tre år, hvor det før den nye kamp var blevet til 7 nederlag til VK Vestsjælland.

Med tanke på at Middelfart vandt sølv i sidste sæson, så var det med Middelfart i favoritrollen til denne kamp.

VK Vestsjælland har dog haft en fantastisk sæsonstart med to sejre og to tættere 2-3 nederlag, så der var tro på det fra hjemmeholdets side.

Bølgede frem og tilbage

Som altid leverede Korsørhallen en fantastisk ramme om kampen, som skulle vise sig at blive meget tæt.

Det bølgede frem og tilbage med momentum i kampen og så stod holdene overfor at skulle afgøre det i 5. sæt. Tidligere i denne sæson havde VK Vestsjælland tabte to kampe i 5. sæt, så holdet virkede meget opsatte på at det ikke skulle blive tilfældet igen. De bragte sig flot på 5-0, hvorefter Middelfart kæmpede sig helt op på 8-7.

Men derfor tog VK Vestsjælland de sidste 7 points i træk i anfører Daniel Gordons serv og så var sejren hjemme.

Vigtige points

Der er meget hård kamp om at komme med i slutspillet i årets Volleyliga, så en sejr som denne kan få afgørende betydning når stillingen skal gøres op i marts måned.

I denne kamp var VK Vestsjællands blokadespil i topklasse, hvor Joachim Hesselholt leverede 3 vundne blokader, mens australske Fraser Smith bød ind med hele 5 blokadepoints.

Holdets såkaldte head-coach Michael Birk udtalte efter kampen:

â??Det var med stor spænding vi gik ind til kampen mod Middelfart, der sidste sæson snuppede sølvmedaljer i Volleyligaen.

Vi kom dårligt fra start, men fik så justeret undervejs og leverede som helhed en rigtig fin indsats. Særligt den unge centerspiller Joachim Hesselholt leverede meget flot i både angreb- og blokadespillet.

Den professionelle diagonalspiller Fraser Smith viste igen, at han er en spiller der altid tør byde ind og er med til at løfte holdet.

Det er også værd at nævne, at anfører Daniel Gordon virkelig steppede op til sidst i 5. sæt og servede fire virkelig gode server i træk'.

Igen 10. november

Som vi tidligere har fortalt, så kan man i Korsørhallen lørdag den 10. november kl. hhv. 15.30 og 17.30 se begge VKV's ligahold i kamp.

Først mændene mod Amager og lige bagefter kvinderne mod Brøndby.

Også søndag den 9. december kan man krydse af i volley-kalenderen - da spilles der fra kl. 12 dobbeltopgør mod holdet fra Ikast.

Divisionshåndbold søndag

Og nu på søndag den 11. november kan man kl. 14 gå i Storebæltshallen for at se det lokale 2. div.-hold for mænd.

Korsør Slagelse EH møder her Roskilde i en vigtig match for begge parter.