Klik og se annoncen

Det ligefrem væltede ind med forårsglade og forventningsfulde besøgende, da gartneriet Spiren ved Skælskør forleden afholdt sin traditionelle Vintergækkefestival. Omkring 2500 besøgte gartneriet over weekenden, og de danske, engelske og hollandske vintergækkeentusiaster oplevede hvordan deres mange sorter af vintergækker hurtigt forsvandt fra bordene.

- Det var helt fantastisk, som det væltede ind med mennesker lige fra vi åbnede kl. 10, til vi måtte sige farvel til de sidste kl. 16.00, fortæller Marianne Rostén.

LÆS OGSÅ: Second Hand: tøj, sko, tasker og brugskunst

Helleborus Festival den 16. og 17. marts

Den kommende weekend går det igen løs i de store drivhuse, som d. 16.-17. marts, begge dage kl. 10-16, danner ramme om den populære Helleborusfestival.

Helleborusplanten kaldes også juleroser eller påskeklokker, idet de blomstrer fra jul til påske udendørs, uanset temperaturer, regn sne og slud. Og de eksisterer i alverdens smukke farver, enkeltblomstrende eller dobbelte, mange er tofarvede m.v. Et utal af varianter, så det er en fryd og vanskeligt at bestemme sig.

- Som noget helt nyt i år har vi fået Van Tubergen fra Holland til at komme og sælge forårspottede løg samt sommerløg, fortæller Marianne Rostén. - Det er muligt at bestille på deres hjemmeside www.vantubergen.nl, og så afhente det her i gartneriet i weekenden

I gartneriet vil også være forskellige buske, stauder, løgvækster og sidst men ikke mindst sommerblomstrende og duftende cyclamen Purpurrascens.

- Til foredraget ved denne festival er vi så heldige at slotsgartneren Peter Bonde Poulsen fra Egeskov Slot kommer og fortæller om 'Livets gang på Egeskov', fortæller Marianne Rostén. - Det er lørdag den 16. kl.11.00.

Lille Egede Flettekreds vil som vanligt være i gartneriet i weekenden som et arbejdende værksted, og der vil være mulighed for at få afprøvet egne færdigheder, købe sager med hjem samt få et godt råd med på vejen.

Haveselskabet Sydvestsjællands afdeling vil være til stede. De glæder sig først og fremmest til at præsentere Haveselskabets mange lokale aktiviteter, som alle kan deltage i den kommende sæson. Listen af aktiviteter er den største i årevis og indeholder bl.a. plantemarkeder, foredrag, haverejser, betonstøbning, kør selv ture og havevandringer.

Der vil også være mulighed for at købe kaffe, the, kage og/eller en let frokost og dertil drikke øl, vand eller et glas vin.

Sidst, men ikke mindst, vil der være smukke blomstrende Helleborus i alle afskygninger, og der vil være vejledning og support til at finde den helt rigtige, samt vejledning til plantning og pasning.

Gartneriet Spiren ligger på Fornetoftevej 10, 4230 Skælskør