Klik og se annoncen

Af John Hansen

Et af årets sportshøjdepunkter, Vinter Olympiske Lege 2018, åbner officielt nu på fredag ved 12-tiden, middag, dansk tid.

Vinter-OL i Sydkorea vil - selvom den slags aldrig har været Danmarks stærkeste side, men mere et eventyr for Sverige, Finland og da allermest Norge - givetvis komme til at præge de kommende tre uger.

Også selvom det hele foregår på den anden side af kloden. I Sydkorea med otte timers forskel...og en hel del begivenheder, der udspiller sig om natten dansk tid.

Danmark stiller med hele 17 aktive deltagere.

De bedste klokkeslet

Perfekte tidspunkter på dagen er dog at finde, når vi tænker f.eks. officiel OL-åbning. Ved middagstid dansk tid.

Og når vi ser hen til slagelseansk konkurrence-deltagelse: Af speedskateren Viktor Hald Thorup, 23 år, der skal konkurrere i sin massestart på næstsidste dagen, nemlig lørdag den 24. februar fra kl. 12 middag, dansk tid, og først på eftermiddagen.

Viktor Hald har ved tidligere store internationale konkurrencer opnået både 7. og 8. pladser - og målsætningen i Pyeonchang er at komme helt op blandt de fem-seks bedste.

Men det bliver svært og kræver også held, når man drøner afsted med de andre klasseatleter.

De løber for topplaceringer

Viktor Hald har været tilknyttet ernærnings-studiet på Ankerhus i Sorø (tidl. UCSJ) - og sportsligt set har han været tilknyttet Slagelse Talent & Elite.

Han har også fået støtte fra Team Danmark med Lone Hansen i spidsen.

Og som nævnt: Det sportslige resultatmål for OL-projektet er for begge deltagende speedskatere en top 5 placering ved OL i PyeongChang i 2018 i disciplinen mass start.

Målsætningen bakkes op af hhv. en 8. plads ved VM 2017 til Elena Møller Rigas og en 13. plads ved VM 2017 til Viktor Hald Thorup samt top 10 placeringer ved World Cups til begge.

Med denne ambitiøse målsætning står den bedste danske individuelle vinter-OL placering måske for fald...

Discovery med rettigheder

P.S.: Allerede torsdag åbner man med et par konkurrencer, selvom det officielt først er fra fredag, det sker. Discovery har tv-rettighederne.

Og man kan se live-OL på Kanal 5 (Bl.a. en opsamlende Go-morgen-udsendelse hver dag fra kl. 06.30), Eurosport, DR-tv, Tysk ARD og ZDF, Norsk tv og de svenske kanaler.

Åben tennis lørdag

Og så lige en lokal tilføjelse til sport i weekenden - aktiv idræt: Slagelse Tennis Klub holder Åbent hus/hal denne lørdag fra kl. 9-12.