Klik og se annoncen

Af John Hansen

Kun få dage endnu varer De Olympiske Vinterlege i Sydkorea.

På søndag slukkes den smukke, evige olympiske flamme over anlæggene ved Pyeongchang.

Og det er lørdag fra kl. 12 middag (dansk tid), at man på bl.a. DR og Discovery-kanalerne kan følge den enlige slagelseanske deltager i ædel kamp på den glatte skøjte-rundbane.

Viktor med det fine navn

Den 23-årige Viktor Hald Thorup - herhjemme kendt fra Inlineklubben og Slagelse Talent & Elite - tørner ud i speedskatingens massestart.

Der hvor alt kan ske i den hårde konkurrence, hvor man risikerer at blive kørt af banen med 70 km/timen.

De kører 16 omgange og Viktor fortæller onsdag til DR's P4, at han glæder sig utroligt og håber på et hårdt løb. Så skulle han gerne være med til de sidste 4-5 runder - hvor andre er trætte. For Viktor er ikke bedst i en spurt.

28-0 til Norge...

En dansk medalje til enten Thorup eller andre danskere vil være en sensation. Han håber på en Top-10-placering.

Og som Kanal 5's akavede makkerpar i deres OL Late Night (hver aften kl. 22.30) senest konstaterede, ja så fører Norge p.t. (det var i skrivende stund, mandag aften) med 28-0 over Danmark i medaljekampen.

De to tv-satirikere har åbenbart ment, at det var nærliggende at sætte Danmark op imod Norge ved netop Vinter-OL. Rigtigt set.

Generelt i OL's nationskonkurrence lå det først på ugen sådan, at netop Norge førte an med sine ca. 32 medaljer, heraf 12 af guld.

Nordmændene har lavet store præstationer.

Curling gik i krøl...

Og så har vi set masser af fremragende curling - af de andre.

De danske konkurrenter har imponeret, mens vore er gået den stenede vej.

Mens også tv-kommentatorerne har kæmpet forgæves fra kamp til kamp: 'Og nu ligger vi godt. Nu ligner det tre points til Danmark, hvis bare lige...'

Men nej. Sådan gik det sjældent. Både vore mænd og kvinder sluttede sidst i det skrappe selskab.

Som sådan har OL dog budt på masser af flot sport. Så lad os blot med beundring følge Thorup og de øvrige atleter gennem de sidste 3-4 dage...