Klik og se annoncen

Af John Hansen

Livemusikken strøg ganske højt ud fra SUK-Festivalens epicenter - og ikke mindst var det de ivrige elever fra Korsør ProduktionsHøjskoles musikhold, der stod for den bedste og mest danseglade rytmik.

Ja, nogle kjoler og bukserøve kunne slet ikke lade være at slingre, når de passerede forbi...

Men ellers stod den på info, info og atter info, da endnu en Slagelse festival for Uddannelse og Karriere udfoldede sig en solrig septembertorsdag i 21 plusgrader.

Extra meget her 2018

Mere end 7.000 unge fra nær og fjern valsede rundt og sugede til sig af viden og inspiration fra et rekordstort antal stande og boder.

Omkring 70-80 stande var på pletten - dels ude, dels inde hos ZBC-Selandia, X-Class, gymnasiet samt i telte m.v. - primært med skoler og uddannelsessteder som medarrangør, men nu også med hele 15 forskellige virksomheder i aktion.

Inklusive Mærsk og Novo Nordisk fra Kalundborg.

Det hjælper - at SUKke...

'Jamen, det er bare alle tiders sted at komme og få en samlet inspiration og nye ideer til, hvilken retning man kan uddanne sig i,' som en gruppe unge erhvervsstuderende udtrykte overfor VDonline og Søndagsavisen.

De havde også tidligere deltaget i SUK - og kom meget gerne igen denne dag.

Og det hjælper, fastslog de. Selvom der da også er lidt spildtid at spore indimellem - og nogle der hurtigt skal over og forsynes i den nærliggende Lidl.

Gourmet eller Zirkus Nemo?

Det var som nævnt et overflødighedshorn af stande og boder og kontakter, de unge kunne søge på denne solbeskinnede dag - der fulgte lige ovenpå en lidt mere grå Studie-modtagedag i Slagelses centrum.

Smagsprøver fra de unge Gourmetkokke på Selandiaområdet tog også kegler - kager og pølsehorn var bare helt i top.

De fleste unge kokke tog det fint seriøst, også med et par drink-blandinger. To af de yngre knægte skejede dog lidt ud og så vist mere ud til at være kommet direkte fra Zirkus Nemo...

Dyrby: Brug for jer!

Såvel ved åbningen som ved en Business Brunch kort ind i programmet - og mest for de lidt mere voksne - blev det med syvtommersøm slået fast, hvor meget uddannelser, erhvervsliv og kommune har brug for hinanden.

Borgmester John Dyrby Paulsen, Soc., sagde det flere gange - bl.a. med et: 'Vi har brug for jer. Vi har brug for virksomhederne til at skaffe praktikpladser. Såvel i det private som hos os selv i det offentlige.'

Dyrby efterlyste også 'nytænkning' og mod til også at begå fejl i arbejdet med at finde løsninger.

Og han pointerede overfor erhvervsfolkene og andre: 'Vi har brug for jeres input. Overlad det ikke blot til politikerne...for så sker der måske ikke rigtigt noget.'

Et fælles mål...

Erhvervscentrets direktør Morten Prüsse Sørensen udtrykte - som også tidligere omtalt - glæde over, at man i Slagelse kan stå sammen om så stort og godt et arrangement.

'Det udtrykker en styrke. Og det viser, at vi har ildsjæle og vilje til at arbejde for at gøre Slagelse til en bedre og mere attraktiv kommune,' fremhævede Morten Prüsse.