Klik og se annoncen

Af John Hansen

Hvem ringer klokkerne mon for her torsdag den 5. december midt i Skælskør.

Ja, mon ikke det bliver for Knud Vincents. Og mon ikke de kimer så højt, at det næsten vil kunne høres hele vejen over de flade marker hjem til Bisserup...

Vincents er ihvertfald manden, der denne torsdag 5. december kl. 19 på Skælskør bibliotek er på valg som ny borgmesterkandidat i den store Slagelse Kommune. Medlemmerne bestemmer.

Dyrby fra Korsør

P.t. har man i storkommunen socialdemokraten John Dyrby Paulsen fra Korsør som borgmester.

Dyrby afløste ved årsskiftet 2017-18 Stén Knuth fra Venstre - via en kneben valgsejr. Og en med stor ballade og opmærksomhed bagefter. Nationswide.

Han skal i spidsen!

Alt peger her i skrivende stund på, at Venstre i Slagelse nu skal vælge ny borgmesterkandidat, en kandidat som bestyrelsen har fundet gennem en længere proces ved at iagttage mulighederne for kandidater, såvel eksterne som inden for egne rækker.

'Vores formand har rakt hånden frem og er klar til at påtage sig opgaven. Og Venstres medlemmer vil vælge kandidat til borgmesterposten på et åbent møde i Skælskør her den 5. december,' udtrykkes af bestyrelsen i partiet.

Og fra Venstre lyder det videre: 'Efter år med stilstand og politisk ørkenvandring er der behov for, at nogen sætter sig i spidsen, smøger ærmerne op og tager fat.

Det skal være én, der kender udfordringerne, én der ikke er bange for de mange timers hårdt arbejde, og én med både indsigt og udsyn.'

Snusfornuft fra Bisserup

I en udtalelse fra partiet hedder det videre:

'Vi i Venstre i Slagelse er meget glade for, at vores mangeårige dygtige formand Knud Vincents har valgt, at han godt vil være Venstres kandidat til borgmesterposten.

Bestyrelsen for Venstre i Slagelse har derfor enstemmigt besluttet at indstille ham til posten som partiets lokale borgmesterkandidat.

Landmanden fra Bisserup vil med sin sunde snusfornuft, sin forståelse for at flid og samarbejde om opgaven er det der skal til for at få sat gang i denne her kommune. Vi har alle sammen behov for en borgmesterkandidat, der ikke ser på politik, som befandt vi os på Christiansborg, som ikke ser byrådet som et taktisk spil, og som forstår, hvor tæt borgerne er på konsekvenserne af beslutningerne, der træffes.

Knuth: Den rette

Tidligere borgmester i Slagelse Kommune og nuværende medlem af Folketinget, Stén Knuth, kender om nogen til både den udfordrede post, og til Venstre nye borgmesterkandidat.

Og Knuth giver Knud Vincents følgende skudsmål med på vejen mod kommunalvalget i 2021:

'Jeg har nu arbejdet sammen med Knud i mere end 10 år. Det samarbejde har ført til mange fantastiske ting for Slagelse kommune.

Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan, for at Knud kan blive vores nye borgmester.'

Hvem kan bedst samle?

Endvidere siger Stén Knuth om fremtiden: 'Jeg vil nyde at fortsætte samarbejdet ved siden af Knud, der bliver vores næste borgmester.

Jeg mener virkelig, at han kan samle byrådet, for Knud har i dag på tværs af partierne en rigtig god dialog, der handler mere om udvikling af Slagelse kommune og mindre om magt.'

Dahlin: Den rette

MF og Slagelse Kommunes V-kandidat hertil de seneste otte år, Morten Dahlin, ligger helt på linie med Stén Knuth i sin vurdering:

'Jeg kan fuldt ud bakke op om KNud Vincents, som Venstres borgmesterkandidat.

Er der nogen der kan samle byrådet på Slagelse rådhus, så mener jeg virkelig, at Knud vil være den bedste til det. Samtidig vil han have evnen og udsynet til at føre kommunen i den rette retning,' påpeger Dahlin overfor Søndagsavisen.

Vendepunkt med Vincents

I Venstre som helhed spores indtrykket af, at der 'er behov for et vendepunkt, og det kommer med Knud Vincents.'

Netop med den ånd og indstilling Knud Vincents har. Med hans ordentlighed og omhyggelighed bliver han det vendepunkt, alle vi borgere og virksomheder forventer af vores kommune.

Varme ord på vejen

Og Venstrebestyrelsen slutter før mødet på torsdag i Skælskør: 'Vi kender alle Knud Vincents. Vi kender ham for hans engagement, dedikation og dygtighed, men vi kender ham også for hans nødvendige påholdenhed, for den økonomiske tæft, der skal til for ikke virksomhedens økonomi løber løbsk, og for ikke at sælge sine varer for mindre end de er værd.

Det bedste der kan ske for Slagelse Kommune, vil være en borgmester med støvlerne solidt plantet i den danske muld, som forstår, at hvis vi vil høste afgrøderne, så skal vi også gøde, for nu at blive i det billede.

Sådan vil Slagelse Kommunes mange muligheder blive vendt til vores alles bedste. Sådan vil et fælles mål kunne opdyrkes i byrådet, og sådan vil man kunne ændre på Slagelse Kommunes omdømme.

Det er Venstre i Slagelses mål, og det er vi glade for, at Knud Vincents vil stå i spidsen for,' lyder det før opstillingsmødet.