Klik og se annoncen

Af John Hansen

Ud hvor kragerne vender: Netop denne torsdag til lørdag er hele Venstres nye folketingsgruppe samlet på Kragerup Gods i det vestsjællandske.

På denne skønne landlige plet - hvor Løkkeregeringen tidligere har afholdt regeringsseminar - finder partiets årlige sommergruppemøde sted.

Med bl.a. Louise Schack Elholm fra Sorø som lokal-regional arrangør. Også MF'ernes familier kommer på besøg fredag.lørdag.

Dahlin og Knuth med

Det er i sagens natur også første gang de nyindvalgte MF'ere Stén Knuth og Morten Dahlin er med.

I mandags holdt V et indledende vigtigt møde på Christiansborg, hvor man - efter en del lange, saglige diskussioner - valgte sin ledelse.

Herfra meddelte partiet bagefter følgende fakta:

Aktuel ledelse

'Venstres gruppe har i dag konstitueret ledelsen af folketingsgruppen. Den ser ud som følger:

Gruppeformand: Kristian Jensen

Politisk ordfører: Jakob Ellemann-Jensen

Gruppenæstformand: Sophie Løhde. Gruppesekretær: Erling Bonnesen

Desuden blev det besluttet, at Karen Ellemann besætter posten i Folketingets præsidium.'

Det vil samtidigt sige, at Inger Støjberg - ellers som foreslået af Lars Løkke - ikke fik pladsen som næstformand. Og at Venstres grand old man Bertel Haarder ikke fik sæde i præsidiet.

Klar til åben debat?

Nogle af disse ting har bagefter i pressen fået megen opmærksomhed.

Og torsdag fulgte Kristian Jensen op i et særligt interview i Berlingske, hvor han gik noget efter nogle af Lars Løkkes særlige dispositioner i valgkampen...

Knuth: Argumenterne tæller

Efter mandagsmødet - og før Kragerup her torsdag - talte vi kort med MF Stén Knuth, Slagelses tidligere borgmester.

Stén Knuth glædede sig over, at man på mødet havde brugt rigtig god tid på at lytte til alle og få de saglige argumenter frem.

'Det er jo demokrati - og så er der selvfølgelig altid nogle, der vil skuffes. Men jeg mærker at folk vil stille op i dette parti. De brænder alle for noget - og det glæder jeg mig over at være en del af,' siger Knuth til Søndagsavisen.

Dysfunktionelle Venstre?

Han synes, at 'vi har en fantastisk gruppe'.

Også selvom tidl. minister Carl Holst mandag aften i DR-2's Deadline talte om 'en dysfunktionel familie' - altså Venstre anno 2019.

Jo, der er mange om posterne i et stort parti. Det er da fakta - men man skal også passe på ikke at lægge for meget politik og for megen strid i hver en afgørelse.

Støjberg eller ej, så mener f. eks. en Morten Dahlin, at Venstre i dag har en absolut lige så stram udlændingepolitik, som man havde i går. Her er reelt ikke den store forskel på Støjberg, Løhde og ej heller Dahlin for den sags skyld.

Mange om buddet...

Blandt hele 45 MF'ere - efter valgsejren på plus 9 - kan det dog blive svært at finde gode poster og ordførerskaber til alle.

Og de vil blive fordelt her på Kragerup Gods i disse dage. Pressemødet fredag kl. 12.15 bringes live på TV 2 News.