Klik og se annoncen

Slagelse Garden varmede op udenfor Musikhuset, og indenfor gik snakken lystigt rundt om bordene med børnefamilier og seniorer, som havde taget imod invitationen til at høre mere om den kommune, som de er flyttet til i løbet af det seneste år.

- I 2017 fik vi 3760 nye tilflyttere. Det er lidt flere end der flyttede væk, så vi har en positiv befolkningstilvækst, fortæller Signe Skovstrup Ethelberg, udviklingskonsulent i kommunen.

LÆS OGSÅ: Mød nogle af de nye tilflyttere

De fleste - ca. 60 procent, flytter til Slagelse. Byen er da også vokset med 995 nye indbyggere siden 2015 og er nu oppe på 33.433 indbyggere. Mens ca. 20 procent flytter til Korsør, otte procent til Skælskør og resten slår sig ned i kommunens landområder.

- Slagelse er også en stor uddannelseskommune. Ca. hver 10. af vores indbyggere er studerende, og vi har over 100 forskellige uddannelser. Men alle de store som Syddansk Universitet, Professionshøjskolen Absalon og ZBC Slagelse har deres egne velkomstarrangementer, så derfor er der ikke så mange unge i dag, fortæller Signe Skovstrup Ethelberg.

Interesse for bofælleskaber

Under brunchen fortalte borgmester John Dyrby, at man regner med at nå over 80.000 indbyggere i Slagelse Kommune inden år 2020 - i dag bor der lidt over 79.000 indbyggere, og at man er godt i gang med at bygge flere boliger til dem.

- Vi har en målsætning om, at der skal bygges 1500 nye boliger inden år 2022. Og det mål er vi faktisk allerede ved at have nået, bl.a. bliver der bygget 500 nye boliger på Tidselsbjerget i den nordlige del af Slagelse, fortalte John Dyrby.

Flere i salen var interesserede spurgte om, der også er seniorbofælleskaber på tegnebrættet?

- Så vidt jeg ved har kommunen ikke nogen konkrete planer om seniorbofælleskaber, men vi bygger til fællesskaber. Det der er vores opgave, er at skabe steder der er interessante at bo, svarede borgmesteren.

Projekt Ægtefælle job

Andre ville høre om jobmulighederne i kommunen, så de ikke skal pendle langt til arbejde.

- Der er skabt 2000 nye jobs fra 2014 og til i dag. Men vi ved også, at mange tilflyttede har en ægtefælle, som gerne vil have et job tæt på. Så vi er gået sammen med Kalundborg, Sorø og Odsherred kommuner om at etablere en job-til-partner ordning, fortæller Signe Skovstrup Ethelberg.

Ligesom de tidligere tilflytterarrangementer var en stribe lokale foreninger og organisationer mødt op for at fortælle hvad de kan tilbyde - lige fra Slagelse Volleyballklub, Hejninge-Stillinge Lokalråd, Slagelse Provsti til Korsør Bio og Skælskør Roklub.

- Vi har faktisk endnu flere foreninger som gerne vil være med næste gang, og det er super godt. Bosætningspolitik er nemlig ikke kun noget som laves oppe på Rådhuset, det er alle de ting og aktiviteter som sker ude i kommunen hver dag, forklarer Signe Skovstrup Ethelberg.