Klik og se annoncen

Lørdag kl. 13 myldrede det med mennesker i Det Røde Tårn i Slagelses fine udstillingslokaler., hvor Slagelse Kunstforening havde inviteret til fernisering. Kunstnerne var Kari Guddal, som laver vævede gobeliner, og Peter Bjørn Olsen, der skaber skulpturer hvor han sammensætter forskellige materialer og skaber nye virkeligheder.

Ferniseringen samlede flere end 100 deltagere, og dermed blev det den bedst besøgte fernisering i Slagelse Kunstforenings historie. Gæsterne blev beværtet med varm ferskensuppe og et glas rødvin som indehaveren af vinfirmaet Vinitiv, Christian Bang, var sponsor for.

Udstillingen blev åbnet af forfatteren og forlæggeren Asger Schnack, som holdt en tankevækkende og inspirerende tale om at åbne øjnene og sindet og lade kunsten løfte os op over hverdagen.

Både de udstillende kunstnere og de gæster, der ikke havde været i Det Røde Tårn før, roste lokalerne i høje toner.

- Men det er også et meget specielt sted, konstaterer man fra kunstforeningen. - I sin tid fungerede det som kedeltårn for elværket, og som årene gik blev væggene mærket af tidens tand. Fugt i væggene er blevet til rust, røde og okkerfarvede partier, naturen har sat sit fingeraftryk, og på forunderlig vis spiller det rå og rustikke smukt sammen med kunstværkerne.

Det Røde Tårn ejes af Slagelse Kommune, som stiller det til rådighed for Slagelse Kunstforening og for lokale kunstnere, som gerne vil vise, hvad de kan.

- Det er et stort privilegium at have så fine og særprægede rammer for kunsten i Slagelse, lyder det fra kunstforeningen.

Foto: Evan