Klik og se annoncen

Da Slagelse Erhvervscenter ved årsskiftet rykkede ind i nye lokaler i Det gamle Posthus, flyttede Vækstfabrikken med. Den nye adresse midt i Slagelse by er tilsyneladende en eftertragtet beliggenhed for iværksættere og vækstvirksomheder, for i løbet af de første seks måneder er der kommet otte nye beboere, og belægningen er på nu på hele 95%.
- Der er ingen tvivl om, at vores nye lokalitet har en stor betydning for den søgning, vi nu oplever. Vi er blevet mere synlige, og mange af virksomhederne vil gerne ligge centralt i et aktivt hus, som Posthuset jo er. Derudover tror jeg, at synergien med Slagelse Erhvervscenter betyder meget. Tidligere var vi fordelt på flere etager, hvor vi nu sidder sammen. Det betyder, at der udover de tilbud om udviklingsforløb, der ligger i Vækstfabrikkens koncept, også er nem adgang til sparring og vejledning hos Erhvervscentrets konsulenter, siger Bolette Trier Nissen, der er daglig leder af Vækstfabrikken i Slagelse.

LÆS OGSÅ: Tingsgaard har udvidet klinikken

En tryg base for ekspansion
En af de virksomhedsejere, der har valgt Vækstfabrikken som base, er Christian Nodskov Duus Nielsen.
Efter i 15 år at have boet og drevet virksomheden ATE-Asia i Thailand flyttede han sammen med sin familie til Slagelse. Efter en kortere periode i Danmark blev det besluttet at starte en dansk afdeling til den asiatiske virksomhed ATE, og Christian flyttede ATE-Denmark ind i et kontor på Vækstfabrikken i Slagelse.
- ATE-Denmark og ATE-Asia producerer optiske linser til forsvaret, medicobranchen og energibranchen. Mit mål er at åbne en fabrik i Slagelse, der klarer en del af produktionen og så lade den løntunge del forblive i Thailand.
Jeg har mange udviklingsprojekter i gang, og har en stor efterspørgsel på en del af de nye produkter, som jeg arbejder med. Jeg er overbevist om, at vi kan gøre Slagelse til Silicon Vally for optiske løsninger og sensorer. Vækstfabrikken er et godt sted, hvor jeg har ro og fred til mit arbejde, og så er der styr på tingene. Det giver en tryg base for ekspansion, og det er det, jeg har brug for, fortæller Christian Nodskov Duus Nielsen, der har haft kontor på Vækstfabrikken i snart fire måneder.
Ydermere bringer Christian Nødskov Duus Nielsen flere års erfaring inden for branchen fra EMS-firmaet GPV Group med kontorer i Danmark og Asien tilbage til Slagelse.

Klar til rådgivning
En af de sidst tilkomne virksomheder er full-service-bureauet Digitypes, der arbejder med kommunikation og markedsføring. De seneste år har Digitypes gennemgået en løbende udvikling, og de to ejere følte, at det var tid til at flytte ind i nogle nye rammer.
- Min virksomhedspartner Simon Randløv og jeg savnede at sidde sammen med nogle andre, og ikke kun kigge på hinanden. Derudover er vi nået til et punkt, hvor vi virkelig kan få gavn af den adgang der er til konsulenthjælp, kurser og udviklingsforløb på Vækstfabrikken. Vores virksomhed er modnet, så vi nu er klar til at omsætte og implementere den rådgivning, vi får. Derfor flyttede vi ind for tre uger siden, og vi er meget glade for at være her. At det samtidig er nogle gode lokaler med en perfekt beliggenhed, gør det kun til et endnu bedre valg, siger Lasse Baungaard, der er partner i Digitypes.

Konsulenterne hos Slagelse Erhvervscenter, hvor Vækstfabrikken Slagelse hører til, understreger at de altid står klar til at mødes med iværksættere og etablerede virksomheder, som overvejer om Vækstfabrikken er noget for dem eller har blot interesse for at kigge forbi for at se de fysiske rammer.
Vil man høre mere om Vækstfabrikkens koncept og herunder udviklingsforløb, kurser og andre relevante tilbud, som er en del af pakken, er man altid velkommen til at kontakte Vækstfabrikkens daglige leder Bolette Trier på tlf. 29326362.