Klik og se annoncen

- Det har været hårdt. Men også pænt sjovt. Sådan siger Slagelsekunstneren Knud Erik Sørensen, som op til påske lagde sidste hånd på et stort vægmaleri over Atriumtorvet i VestsjællandsCentret. Han blev nemlig vinderen af den konkurrence som centret udskrev tidligere på året. Opgaven lød på at udtrykke VestsjællandsCentrets betydning for Slagelse siden åbningen i 1969 og op til i dag: Centrets historie, udvikling og betydning for byen.

LÆS OGSÅ: Vestsjællandscentret i et nostalgiske tilbageblik

Det fik Knud Erik Sørensen til at kaste sig ud i en grundig research omkring centret, før han lavede de første skitser til det store maleri.

Resultatet er et kæmpe vægmaleri på 2,5 x 7,5 meter, som er fyldt med hints og historier omkring VestsjællandsCentret, særligt med relation til åbningsåret 1969, hvor der var rejsegilde d. 14. april.

Både et glimt af grunden, før der overhovedet var tænkt på VestsjællandsCentret, men også det første bomærke og enkelte forretningsnavne m.m.

- Det er ikke et realistisk billede, men det har været med til at bringe minderne frem, fortæller Knud Erik, som har fået mange reaktioner undervejs, fra stort set alle aldre, mens han har arbejdet på det store maleri i centret.

- Der sker noget hele tiden, og folk er i godt humør og kommer og kommenterer billedet, fortæller Knud Erik. - Jeg er forbavset over, hvor mange der er kommet. Det med at danskerne er så lukkede, passer ikke helt!

For Knud Erik selv har den grundige research og arbejdet med maleriet også været med til at ændre hans eget forhold til stedet, som er et af landets allerførste indkøbscentre.

- Det er et helt andet center for mig i dag. Fordi det ligger inde i byen, kun få skridt fra bymidten, har det været med til at holde Slagelse i live som handelsby.

- Og så er her altid pænt og rent. Knud Erik glæder sig også over den seneste renovering af centret, som bl.a. har bragt ovenlys til torvet midt i Centret. - Det er blevet så flot!

Krævende opgave

Samtidig har det været nogle hårde arbejdsdage i liften over atriumtorvet. - Man står lidt stift, konstaterer Knud Erik, som vi løb ind i på den niende arbejdsdag over Atriumtorvet.

- Den tiende dag skal formentlig gå med at lakere det, konstaterer Knud Erik. Billedet er malet med acrylfarver i en god kvalitet, så der er udsigt til et langtidsholdbart maleri.

Få en guidet tur

Lige nu er billedet tildækket. Det afsløres fredag d. 3. maj kl. 10, og her kan alle komme og høre historien om billedet. Efter borgmester John Dyrbys afsløring og tale giver Knud Erik Sørensen en 'guidet tur' i billedet.

Som også rummer et diskret selvportræt.

- Det er mig i den blå bil, smiler Knud Erik.