Klik og se annoncen

Af John Hansen

Det går lidt trægt med mange ting i byrådssalen og på Slagelse rådhus for tiden - faktisk i en vis grad erkendt fra begge sider.

Selv det aktuelle elevatorprojekt, som nu har stået på et halvt års tid, er kørt ubehjælpeligt fast flere gange...så har der manglet det ene, så det andet.

En åbning og igangsætning af den forhåbentlig snart handicapvenlige og milliondyre nye elevator er blevet udskudt gang på gang.

Og det har på flere måder været kendetegnende for projekter, der har kaldt på handling.

Svømmehallen eksempelvis...børnehave, posthus, rådhus, Halsskov med mere.

Mere 16-15?

På det seneste er også udbrudt direkte nye uenigheder og konflikter i selve Slagelses byrådssal.

Noget som kaldte på borgmester Dyrbys udmeldinger i sine 1. majtaler (VDonline), hvorefter man igen må påregne flere snævre 16-15-afgørelser for fremtiden.

Den såkaldte blå side af salen har en tid udvist stor utilfredshed med S-borgmesterens processer og hele ageren.

Tirsdag i denne uge har partierne Venstre, Dansk Folkeparti og Radikale sammen meldt ud, at der må andre boller på suppen.

Dyrbys ret, jo

Ifølge V-formand Knud Vincents, DF-leder Ann Sibbern og De Radikales Troels Brandt, så har Dyrby reelt aflyst samarbejdet i byrådet:

'Borgmesteren ringede rundt til os gruppeformænd i sidste uge og aflyste samarbejdet.

Det er hans og flertallets ret. Eller i hvert fald borgmesterens, idet flere møder om muligt samarbejde har været afholdt gennem et halvt år, hvor vi må stille spørgsmål til, om borgmesteren har haft mandat til sit arbejde,' fortæller de tre borgerlige gruppeformænd tirsdag til VDonline og Søndagsavisen.

'Ærgerligt,'

Brandt, Sibbern og Vincents uddyber: 'Det finder vi ærgerligt. Ikke for os, men for kommunens medarbejdere, borgere og virksomheder.

Og vi undrer os over måden og tidspunktet, det sker på. Hvorfor en opringning? Hvorfor ikke et møde hvor vi kunne se hinanden i øjne?

Går Slagelse i stå?

'At vi ikke vil noget udvikling og kun vil sætte det hele i stå, klinger hult.

Historien er jo at vi i sidste periode oplevede, at Socialdemokratiet med den nuværende borgmester ikke ville være med til investeringer i campus, posthus, Halsskov, sportskollegie, svømmehal, rådhus og meget mere.

I dag er situationen en anden. Med os som opposition, er vi nu heldigvis enige om det hele.

Skriger på børnehaven!

Men vi er bare ikke kommet nogen vegne, hverken med det, eller en ny børnehave i Slagelse, som børn, forældre og personaler skriger på.

Stadionprojektet er sikkert fint - vi har bare ikke set noget - eller været inviteret til at høre hvilken økonomisk ramme og retning det skal sættes ind i.

Det svarer til at vi siger til arkitekten han skal tegne os et hus. Han vender tilbage med et to-plan gult hus på 200 kvm - vi ønskede et et-plan der var rødt på på 100 kvm. Vi bliver da nød til at sætte en ramme for planen.

Det foreslog vi på byrådsmødet, og at vi kunne samles dagen efter. Det ønskede flertallet ikke. Fair nok, det er deres ret.

Enegang på Stigsnæs

Omkring Stigsnæs kører borgmesteren enegang, og misrøgter demokratiet. Længere er den ikke.

Den 26. april 2019, altså før sidste byrådsmøde, anmodede VOB i mail til borgmesteren, om at vi snarest i budgetgruppen mødes for en drøftelse i budgetgruppen for en snak, om hvordan vi ønsker campus, svømmehal, rådhus m.v. udvikle sig.

Vi snakker de ting 30 ud af 31 byrådsmedlemmer var enige om at sætte penge af i budget 2019, i oktober 2018, men siden har vi ikke hørt noget og nu skriver vi maj 2019.

Borgmesteren har ikke svaret VOB på mailen fra 26-4-2019.

Borgmesteren der siden efteråret har snakket samarbejde i pressen, har ikke villet mødes om udmøntning af den brede budgetaftale 2019.

Samarbejdet?

Der sker ikke noget. Og det er jo derfor kassen bugner, på bekostning af velfærd, ordentlige forhold til ansatte, borgere og virksomheder.

Borgmesteren skal ikke underholde men lede, og det lader noget tilbage. Vi vil ikke bare være 'stemme-kvæg', men have reel indflydelse på de beslutninger der tages.

Vi er 15 mand der tror på samarbejdet, og vil fastholde at samarbejde med konstruktive forslag der vil udvikle vores dejlige kommune, men det er svært når det hele handler om magt i stedet for kommunens ve og vel.

Vi håber naturligvis at det bliver bedre efter nytåret, når den nye borgmester er trådt til,' slutter de tre partiledere - med et lidt skævt smil på læben.