Klik og se annoncen

For et Slagelse, der i den grad taler om unge, om campus og uddannelse samt i den grad skriger på unge og yngre, aktive borgere, da må det vel også være naturligt, at unge repræsenteres behørigt i byrådet. Eller hva'?

Og det kan naturligvis kun ske ved, at mindst et par eller tre unge under de 30-40 år vælges ind i Slagelse byråd ved valget her den 19. 11.

Søndagsavisen har tidligere - med et suk og en vis beklagelse - berettet om at gennemsnitsalderen i Slagelse byråd i dag er ganske høj (ca. 58 år). Og at der simpelthen ingen medlemmer er under 41 år (Emine Koca, lidt ældre er Helle Blak, også Soc.).

De fleste er bekymrende nok mellem 55 og 70 år gamle... Fint nok med dem, men det gælder vel også om i nogen grad at repræsentere alle grupper. Og mon ikke nogle af de unge vil kunne bidrage med nytænkning og nye vinkler på sagerne?

I flere partier kniber det desuden slemt med rekrutteringen af unge interesserede og kvalificerede kandidater. En ting, som tidligere SF-byrådsmedlem Hanne Hansen allerede for 10-15 år siden talte stort om her i avisen.

Flere unge muligheder her i 13

Ved dette 2013-valg er der nu faktisk en række gode og oplagte bud på unge, kvalificerede kandidater.

Søndagsavisen har mødt et par af disse, to SDU-studerende, der netop nu arbejder ihærdigt med en »Unge Stemmer-kampagne« via primært Facebook. Den opnåede 671 likes på godt to uger...

De to aktører her er begge 20-årige, nemlig Christina Lund, bosiddende i Slagelse by, der stiller op for Venstre, samt konservative Daniel Munck Søe Jensen, Korsør.

Af unge kandidater kan vi i øvrigt også nævne 19-årige Louise Rasmussen, også konservativ, samt 28-årige Carina Stubager fra Liberal Alliance. Carina har bl.a. været formand for Unge-rådet.

Senest har en blot 18-årig Emil D. Larsen også dannet og stillet sig selv op for listen »Den Økonomiske Lokale Liste for Elever og Studerende«.

Ung-kampagnen 2013

Men Christina og Daniel deltager som nævnt aktivt i kampagnen, der her og nu skal få unge til at interessere sig mere for demokratiet og valget - og dette helt bredt partipolitisk set. Og få unge til at stemme ved valget samt søge indflydelse.

»Om de er røde, blå eller grønne er ikke spørgsmålet. Vigtigst er, at de bliver interesserede i at stemme,« pointerer Christina Lund, der selv har to DF-forældre og et nært familiemedlem, der i øvrigt er radikal minister.

Christina er dog ikke i tvivl om sit eget politiske ståsted: »En stærk økonomisk politik, det liberale grundsyn - jo, det er bare Venstre. Men jeg er da ganske konservativ, når det f.eks. gælder traditioner.«

Daniel Munck Søe ser tydelige forskelle på V og C, ikke mindst i den økonomiske politik. »Konservative holdninger er klare og grundlæggende. Og jeg er da også nu blevet formand for KU i Slagelse,« beretter Daniel.

Ung-kampagnen er som nævnt sat igang for at få fokus på sagen og få flere unge til stemmeurnerne 19. november eller før (via brevstemme + Slagelse Kommune er ude med egen valgbus). Læs mere detaljeret om Ung-kampagnen i Uge Nyt nu på onsdag.