Klik og se annoncen

Koncert: Christian V. Brøgger går til daglig på Slagelse Gymnasium og så spiller trompet. Han har gået i Slagelse Musikskole siden han var 8 år gammel, og nu kan han sammen med seks andre unge fra regionens musikskoler vundet konkurrencen 'Unge Spiller Klassisk' og dermed en unik chance for at optræde sammen med Ensemble Storstrøm på deres turné her i sensommeren. Torsdag den 13. september kl. 19.00 giver de koncert i Korsør Kulturhus på Skolegade.

Det er ottende gang at Ensemble Storstrøm tager på turné med vinderne fra årets 'Unge spiller Klassisk' konkurrence. I år kan man høre ikke mindre end 7 solister i alderen 11-16 år. De er, udover Christian V. Brøgger på trompet, Sille A. Enevoldsen på piccolofløjte, Ranja á Dunga på cello, Laurits Henrichsen på violin, Esben Bay Esbensen på saxofon, Julie Rønløv Nielsen på fløjte og Daniel Østergaard på tuba.

Alle har det til fælles, at de vil mere med musikken, og har derfor deltaget i en konkurrence, hvor netop deres musikalske talent er blevet vurderet af en jury bestående af professionelle musikere.

Hvad er 'Unge Spiller Klassisk'?

Konkurrencen 'Unge Spiller Klassisk', arrangeres af musik- og kulturskolerne i Region Sjælland og er for musikere i aldersgruppen op til 20 år, som bor i eller modtager undervisning i en af kommunerne i regionen. Man kan tilmelde sig som solist eller som kammermusikgruppe.

Et dommerpanel giver feedback til alle deltagere, som modtager diplomer med udtalelserne i. Ud af de over 100 deltagere, udvælges hvert år et antal solister, som skal på tourné med Ensemble Storstrøm.

Det er Slagelse Musikskole der står som arrangør af koncerten. Der er gratis entré og alle er velkomne.