Klik og se annoncen

Siden september har eleverne fra UngSlagelses Teater- og Dramahold arbejdet med at lave en kortfilm, og nu er resultatet klar til fremvisning. Filmen hedder Den Forbandede Krig, og den behandler temaet krig med udgangspunkt i de unge.

Det er holdets lærer, Lene Helweg Augustsen, der står bag manuskriptet, som oprindeligt var skrevet som et teaterstykke.

- Det er første gang, at vi laver en film som en del af undervisningen, men da det blev besluttet, var jeg ikke i tvivl om, at det skulle være Den Forbandede Krig, der skulle filmatiseres. Det er snart fire år siden, at det daværende dramahold lavede den som teaterstykke, men den er på en eller anden måde blevet hos mig som en historie, jeg ikke var færdig med. Vi har selvfølgelig tilpasset manuskriptet til filmformatet, men det er stadigvæk en vedkommende og barsk historie.

LÆS OGSÅ: Tre sigtet for bl.a. indbrud og fornærmelig tiltale

Kort tid til optagelserne

Udover at det har været et nyt format for eleverne og dramalæreren, så har det også været en debut for manden bag kameraet, Troels Mathiesen. Han lever godt nok af at lave film til hverdag i sin virksomhed, Troels Mathiesen Film & Foto, men det er første gang, han har lavet en kortfilm, hvor han både har fungeret som fotograf og instruktør, og også har stået for klipning og redigering.

- Det har været megasjovt og virkelig udfordrende. Vi har haft kort tid til at få alle optagelserne i kassen, og normalt laver jeg profilfilm for virksomheder, video CVer og musikvideoer, så det her er noget helt andet. Jeg tror, at vi alle sammen har lært rigtig meget af forløbet, og det kunne være fedt at lave noget lignende en anden gang, men så skal det nok være over længere tid, siger han.

God opbakning

Der er 29 elever med i filmen, og på lørdag skal de for første gang se resultatet af deres indsats, når de sammen med familie og venner skal i biografen.

- Vi er rigtig glade for, at det kan lade sig gøre, at vi ser filmen i Panorama i Slagelse. Det betyder meget, at vi får den op i stort format. Generelt har der været god opbakning til projektet. Slagelse Kloakservice har hjulpet med en fantastisk lokation, hvor vi kunne filme scenerne med børnesoldaterne, og den lokale musiker Mads Otzen har ladet os bruge hans sang 'Den Tapre Tinsoldat' til filmen. Han hjalp også med indspilningen, og det er nogle af eleverne, der har indsunget den. Eleverne har været så meget inde over projektet som muligt. De har været lydmænd, er kommet med ideer til scenerne og en af dem, Emilie Grevelund, har lavet plakaten. Det har været et rigtig godt projekt, siger ungdomsskolelærer, Lene Helweg Augustsen.