Klik og se annoncen

Af John Hansen

Hvad skulle der mon synges den smukke fredag eftermiddag på Kragerup Gods - hvor hele politiker-, kommentator- og journaliststanden fra Hovedstaden nærmest var samlet ude på landet mellem Slagelse og Ruds Vedby:

Var det den med 'Ud hvor kragerne vender'?

Eller var det 'Rivegilde i Kragerup', som nogle spontant foreslog - da det store tv-pressemøde kl. 12.30 måtte udskydes en halv time på grund af ekstraordinær stor debat i Venstres folketingsgruppe.

Lokal-værten Louise Schack Elholm (Sorø) bekræftede, at 'der var mange, der ville have ordet'.

Dramatik i luften

DR-Radioavisen lavede kl. 12.00 en dramatisk optakt til pressemødet, idet man talte om riv og kiv - og om at en Grand Old Man i Venstre, Claus Hjort Frederiksen, på mødet havde bedt Kristian Jensen om at trække sig fra sin næstformandspost.

Det bekræftede Hjorten senere overfor os og nogle af de tilbageværende medier.

Hjort: 'Uholdbart Kristian'

'Jo,' sagde Hjort. 'Det er uholdbart at Kristian på den måde (artikel i Berlingske mandag) bruger sin næstformandspost til at underløbe den linie, som formanden lægger.'

På selve pressemødet brugte både Løkke og Kristian Jensen dog tiden på, at forklare at der er plads til uenigheder i et liberalt parti - og at balladen var skreget alt for højt op.

'Jamen, jeg var da 100 procent enig med Kristian i det meste i det interview. Men der var også ting, jeg var uenig i,' fremsagde Lars Løkke og kiggede overpå Kristian.

Venstre, luft og liberalisme

Løkke slog også fast, at nu Venstre ikke mere var regeringsparti, så får man endelig lidt luft til 'at finde sig selv. Og udvikle politik.'

Kristian J. var helt enig - og priste, at V nu i 14 ud af de seneste 18 år har siddet med regeringsansvar.

'Det er, hvad vi igen går efter at få. At sidde i spidsen for det hele - og opnå maksimal indflydelse,' pointerede Løkke og Jensen samstemmende.

Pyh, det var hedt...

Til sidst talte VDonline og Søndagsavisen kort med Lars Løkke Rasmussen alene i de smukke vestsjællandske lokaliteter.

'Jamen, det er et rigtigt skønt sted. Men hold da op, hvor der var varmt ude på plænen - da vi sad midt i solen en times tid,' noterede en lidt rød i kammen LLR.

Løkke glædede sig endnu engang over sommerens cykletur fra Bilka Slagelse - 'med drengene'. Og desuden den nye succes med Løkkefondens Drengeakademi på Flakkebjerg Efterskole.

Løkke lidt for sig selv

Først ved 14-tiden kunne Løkke denne fredag eftermiddag tage lidt lækker mad ved udendørsbuffeten - og her snakke lidt med bl.a. Jacob Jensen.

Jacob der bl.a. sad og spiste ved siden af Sophie Løhde, Ellen Trane og Stén Knuth med flere.

Og kl. 14.15 så vi så, at Løkke - efter en lille smøg i et stille hjørne - tog sig tid til, på Kragerups trappe ud mod haven, at levere en af sine berømte tweets via mobilen...

Han havde lissom noget han ville fortælle...

Og så søger både Løkke og Kristian Jensen hver deres genvalg ved Landsmødet i Herning til november.