Klik og se annoncen

Den 13. - 15. september afholdes hesteskue og kræmmermarked i Gørlev. Heste, kræmmerboder, shows, veteranbiler og Ruds-Vedby garden er noget af det, der kan opleves på årets føl- og plagskue, samt kræmmermarked, oplyser arrangørerne

Der er tilmeldt ca. 75 føl og plage til skuet i Gørlev lørdag den 14. september 2019.

De tilmeldte føl og plage fordeler sig på racerne Belgier, Jyder, Knabstruppere, Shetlændere, Haflingere, Islændere, Nordsvenske heste, Miniatureheste og Welsh.

Også denne gang vil der være åben votering i forbindelse med kåringen, så publikum kan følge med.

Som altid har Kim Larsens tivoli og kræmmermarkedet åbent alle tre dage.

- Vi har igen i år på efterårsskuet valgt at bytte om på aktiviteterne lørdag og søndag, hvilket betyder, at der er bedømmelser lørdag og shows om søndagen, oplyser arrangørerne.

Fredag vil der være kræmmermarked og tivoli.

Lørdag åbnes hesteskue og kræmmermarked af Jens Müller, chef for Visit Vestsjælland.

Derudover er lørdagen skue dagen, hvor der udpeges Skuets bedste føl, hoppeplag, hingsteplag og 2-3 års plag. Derudover vil der være løfteben konkurrence for føl. Dagen sluttes på festlig vis med præsentation af alle udstillede hesteracer og uddeling af ærespræmier.

Publikum har ved dette skue mulighed for at gætte vægten på en af de udstillede heste og vinde en præmie. Det plejer at være en underholdende konkurrence med mange forskellige gæt.

Om søndagen åbnes dagen af borgmester Martin Damm.

Søndagens showindslag og underholdning indeholder flere overraskelser, bl.a. forskellige hestekræfter. Citroën-klubben kommer forbi og viser forskellige biler af ældre dato. Derudover får pladsen besøg af Havnedæksparkerne, der viser veteranbiler af forskellige slags og størrelse bl.a. amerikanerbiler.

Stald Nordskov tilbyder ponyridning for børn både lørdag og søndag. Også denne aktivitet plejer at have stor interesse hos de yngste blandt publikum.

Der er som altid udsolgt til dette års kræmmermarked og arrangørerne har igen forsøgt at få et godt og varieret udbud af kræmmere.

I år er der blevet plads til ca. 80 kræmmere og udstillere

Markedets mangeårige samarbejdspartner Søren Tullesen fra Skipperkroen sørger igen for, at der er masser af god mad og drikke på pladsen. Der vil som altid være mulighed for at købe bl.a. is, øl/ vand, pølser, kaffe, kage, mad m.v.

Ved markedspladsen er der fine parkeringsmuligheder på p-arealerne i forbindelse med markedet, oplyser arrangørerne.

- Vi håber, at vores gæster benytter disse og dermed støtter de fremtidige markeder i Gørlev. Det er ikke tilladt at parkere på villavejene omkring pladsen og vi håber, at vores gæster respekterer dette.

Som altid er det sportsfiskerforeningerne i Høng og Gørlev, der sørger for, at bilerne bliver anvist p-pladser og opkræver p-gebyr.

Traditionen tro er der også denne gang konkurrencer på p-billetterne og det vil derfor igen være muligt at vinde på disse hver time lørdag og søndag i tidsrummet kl. 11-15. Præmierne er sponsoreret af bl.a. kræmmere og lokale forretningsdrivende.

Se evt. også www.Goerlevhesteogkraemmer.dk