Klik og se annoncen

Af John Hansen

AKTIVITET: Der sker netop nu mere nyt i kommunen omkring det vigtige 'aktive fællesskab'.

Og i en kommune som Slagelse Kommune kan vi slå fast, at idrætshaller samt udefaciliteter et helt afgørende bindeled for borgerne.

Derfor har et enigt Kultur- og Fritidsudvalg netop sat en række tiltag i gang, så det bliver nemmere at dyrke idræt i og omkring hallerne.

Dialogmøde sætter aftryk

Flere bevægelsesstationer, længere bemanding i hallerne og nemmere adgang til faciliteterne er nogle af de tiltag, som fremover skal styrke idrætslivet i og omkring hallerne.

Tiltagene kommer efter et dialogmøde med de lokale foreninger og borgere, som tidligere på efteråret gav Kultur- og Fritidsudvalget gode input til at igangsætte indsatser.

Jørgen Andersen:

'I Slagelse Kommune tror vi på, at vi i fællesskab med borgerne og de lokale foreninger skaber de bedste idrætstilbud og muligheder for bevægelse.

Derfor gør vi nu en række af vores fælles ideer til konkrete tiltag, som allerede fra 2019 vil opruste vores haller og idrætsfaciliteter.

På den måde styrker vi borgernes mulighed for et aktivt liv,' påpeger formanden for Kultur- og Fritidsudvalget, Jørgen Andersen, Soc.

Større lethed...

Det skal kort sagt være lettere for borgerne at benytte faciliteterne.

En af ændringerne vil helt konkret gøre det nemmere at se ledige tider og idrætstilbud.

Mulighederne for et nyt bookingsystem undersøges i øjeblikket.

Troels Brandt: Vi opruster

'I dag spiller vores haller en afgørende rolle for både land og by.

Det er her, at vores børn indgår i deres første sportsfællesskaber. Det er her, at vi i trygge rammer kan få sved på panden, og hvor vores ældre borgere kan komme til banko og andre hyggelige arrangementer. Derfor opruster vi, så borgerne i endnu højere grad kan booke haltimer og dyrke selvorganiseret idræt,' siger medlem af Kultur-og Fritidsudvalget, radikale Troels Brandt.

Brandt har selv en fortid som idrætslærer (Gerlev Idrætshøjskole) og formand for et lokalråd.

Større råderum

Også kommunens syv selvejende haller kan se frem til nye ændringer.

Ifølge kommunen var der tidligere lagt op til, at hallerne tilsammen skulle spare 750.000 kroner årligt, men nu har man ændret i driftsaftalen, så den årlige udgift bliver 375.000 kroner frem til 2020.

'Aftalen giver dermed hallerne et større økonomisk råderum, så de fortsat kan være et knudepunkt for borgerne i hele kommunen.'

Svømmehal og vandrestier

I budgetaftalen - med alle Slagelses partier med bortset fra Enhedslisten - står også svømmehallerne overfor en større renovering.

Ligesom der også skal oprettes flere vandrestier i kommunen.

Altsammen tiltag, der alle skal styrke kommunens målsætning om, at halvdelen af borgerne i 2025 skal være medlem af en forening, mens 75 pct. skal være fysisk aktive.