Klik og se annoncen

Af John Hansen

De der fra et måske nyopført højhus ved Stormbroen eller siddende langs Sorøvej eller Korsørvejen i Slagelse i juli 2021 havde håbet at kunne sidde langs vejkanten og beundre det farverige Tour de France-show, de må nok sadle om igen.

Ok, det har de vel også omkring 700 dage til, men alligevel...

Meget tyder nemlig på - ifølge Søndagsavisens kilder og også egne vurderinger - at Tour de France ruten 2021 vil blive lagt helt uden om Slagelse by.

De kører westover...

Hverken Sorø eller Slagelse by som sådan kan forvente besøg af hele TdF-karavanen - med eller uden Fuglsang og Egan Bernal.

Vi taler om lørdags-etapen fra Roskilde til Nyborg - afsluttende over den spektakulære vindblæste Storebæltsbro - og her tegner det til, at man fra Roskilde Domkirke vil søge mere ud mod nordvest mod Kalundborgområdet og dets spændende bakker.

Fra det flotte Tissøområde er det så meningen, at man cykler ned langs Storebælt.

Måske dog lidt inde i landet omkring Mullerup og Stillinge...for siden at krybe ned på motorvejen eventuelt ved Tjæreby-tilkørslen nær Vemmelev.

Fransk styring

Selve ruten bliver dog først godkendt i november-december måned. Og offentliggjort...måske først lige ind i det nye år.

Og de danske idéfolk og arrangører vil ikke kunne bestemme alt om ruten, slet ikke.

Her vil hele det franske arrangørskab for alvor træde i karakter. Franskmændene ønsker at have stor indflydelse på rute og mange detaljer - alt vil nådigst skulle godkendes af direktør Christian Prudhomme og Tour de France-styregruppen.

Og det kan måske give visse gnidninger, når/hvis franskmændene også vil styre motorcyklerne - med både tv-medier og politi - rundt på det danske vejnet.

Gange med 100...

De ved, at danske betjente og arrangører godt nok er vant til Storebæltsløb og Danmark Rundt - men detteher vil altså blive af en anden kaliber!

Derfor kræver franskmændene givetvis at have størst mulig indflydelse på - alt.

Mere om sagen og ruten, fortæller vi senere denne sensommer.

Tidligt TdF 2020, før OL

Næste år er der i øvrigt Grand Depart i skønne sydfranske Nice - og det vil ske allerede sidst i juni. En uge før normalt.

Og det skyldes OL, som senere i juli 2020 åbner i Japan...