Klik og se annoncen

Af John Hansen

Mens disse linier skrives - og sandsynligvis også mens de læses - så tramper et halvt hundrede slagelseanere og vestsjællændere i pedalerne på strækningen Slagelse-Paris.

De gør det for deres egen skyld - fysisk og mentalt - og så gør de det i høj grad også i en god sags tjeneste. Nemlig indsamlingen af midler til at hjælpe syge og kræftramte børn med at blive raske og få et bedre liv.

I gult mod Paris...

Det var sidste lørdag ved middagstid, at dette års Team Rynkeby Vestsjælland drog ud fra Nytorv og Schweizerpladsen i retning sydøst, senere sydvest.

Foran ventede godt 1.200 kilometer på cykel. Tirsdag var TRV nået pænt ned i det nordtyske...

Og her skal man altså være i pæn god træning for at klare dagen og vejen.

Fuglsang og Touren

I særdeles god træning skal man også være for at mestre et ægte Tour de France-løb.

Og den nye 2019-udgave, den sættes altså i gang nu på lørdag, hvor tv-seere (og sofa-ryttere) kan følge med fra ca. kl. 12 primært på TV 2 og Eurosport.

Danske Jacob Fuglsang hører til favoritterne - gerne til en podieplads, hvis han kan undgå sine kedelige uheld i de første otte-ti dage - og der er mange dygtige, talentfulde danskere med i feltet.

Niklas viste storform

Danske prof-cykelryttere er i høj kurs for tiden.

Og derfor er det også svært at vinde et DM - et dansk mesterskab - som det der i søndags blev kørt på en flad (dog blæsende) rute ved Esbjerg.

Spørg bare Slagelses bedste cykelnavn, Niklas Larsen, tidligere ungdomsrytter i Slagelse Cykle Ring.

Satser på OL

Niklas kørte igen med blandt de allerbedste - og kom på podiet for andet år i træk. Nummer ét blev han atter forhindret i at blive på de sidste få hundrede meter.

Og igen var det den mere rutinerede landevejsrytter Michael Mørkøv, der tog titlen.

Sidste år blev Niklas sølvvinder. I år blev han også generet ud i siden i sidste sving - og så blev det til en flot broncemedalje.

Som bekendt er Niklas jo også en kanondygtig banerytter, og her satser han (der nu kører for ColoQuick) på igen at komme med til OL.