Klik og se annoncen

Af John Hansen

Første maj 2018 var en virkelig festdag for Tom Block, den seriøse og engagerede folketingskandidat for Socialdemokraterne.

Samtidig var Tom ekstra glad over, at overenskomstforhandlingerne OK-18 netop var bragt godt i hus - og over at en af chefforhandlerne Flemming Vinther kom til Slagelsekredsen og holdt hele tre vellykkede taler i hhv. Slagelse og Korsør.

Imponeret af Vinther

'Flemming har gjort det fantastisk godt,' pointerede Tom Block overfor Søndagsavisen, da vi samlede de to foran pølsegrillen ved Metal-afdelingen på Kongstedvej.

Han havde netop hørt topforhandler Flemming Vinther gøre overbevisende rede for strategi og indhold - for hvilket han høstede stort bifald hos Metal i Slagelse.

Tom Block var også imponeret af fagbevægelsens sammenhold og styrke i de hårde, lange forhandlinger. Og han brugte det selvsagt som inspiration til sin egen 1. majtale, som han holdt flere steder i kommunen.

Tom vil jo meget gerne indvælges i Folketinget, når der snart kommer valg - enten til efteråret eller i det tidlige 2019 - indvælges som en slags lokal Øløser' for John Dyrby på Borgen.

Det sagde han...

'Kære Venner,' indledte Tom Block sin tale,

'1. maj det er vores kampdag. Det er dagen, hvor vi markerer og fejrer alle de resultater, vores forældre, vores bedsteforældre og vores bevægelse har opnået.

Og stolte kan vi godt være, for resultaterne er mange. Men der er stadig en masse at kæmpe for, og der er meget på spil ved det næste valg.

De sidste tre år med Lars Løkke og en borgerlig regering i spidsen, har været noget af en klatretur.

Hvor har vi været oppe i trætoppen mange gange, og mødt et stålsat blik på vej ned.

Løkkeregering for de få

I tre år har regeringen kun tænkt på at hæve pensionsalderen, give skattelettelser til de rigeste, og ellers forringe alt som, passer på, og er til gavn for den danske arbejder.

De har valgt at være en regering for de få, frem for, at være en regering for de mange.

Det er vores fællesskabs evige insisteren på, at i morgen, skal være bedre end i dag, der har skabt fundamentet for et samfund, hvor det ikke er størrelsen på ens pung, som sætter grænserne for ens muligheder,' påpegede Block.

De tre kampe

'Jeg vil godt fremhæve tre kampe, som jeg ser som væsentlige, i den kommende tid.

Den første er erhvervsuddannelserne. Den anden er ghettoplanen. Den tredje er et bedre arbejdsmiljø.

Den første kamp er for erhvervsuddannelserne.

Det har altid været en prioritet for os Socialdemokrater, at skabe vækst og arbejdspladser, og det kræver blandt andet, at virksomhederne kan få den kvalificerede arbejdskraft, de efterspørger.

Ærgerligt

Derfor bliver jeg også ærgerlig, når Lars Løkke melder ud, at regeringen investerer 100 millioner i vores erhvervsuddannelser, når han i virkeligheder skærer dem med 170 millioner.

Skal vi bare acceptere, at der skæres ned, på vores erhvervsuddannelser, når erhvervslivet skriger på faglært arbejdskraft??

Det mener jeg ikke...'

Sagde Block bl.a. - og kom senere ind på sit tredie hovedpunkt.

Arbejdsmiljøet

'Den tredje kamp er for et bedre arbejdsmiljø. Arbejdsskader, nedslidning og socialdumping, skal vi bare acceptere det?

Det mener jeg ikke. Og jeg kan simpelthen ikke forstå, at Lars Løkke og hans regering, hele tiden skærer i Arbejdstilsynet, som jo netop er en afgørende spiller på alle tre områder.

Lars Løkke og regeringen vil hele tiden have, at vi skal arbejde længere, men hvordan vi holder til et langt arbejdsliv, det er de fuldstændig ligeglade med.

Hvorfor skulle man ellers blive ved med at skære i Arbejdstilsynet.

200 færre medarbejdere i 2021, det vil betyde færre tilsynsbesøg, mindre kontrol mod social dumping, alt sammen til skade for den danske arbejder,' pointerede Block bl.a. inden han fokuserede yderligere på social dumping.